Učitelé z Námestova v MŠ K. Dvořáčka

 

V posledních dubnových dnech navštívila naší mateřskou školku delegace z družebního města Námestovo Mateřská školka Veterná, se kterou již máme dlouhodobou spolupráci. První setkání proběhlo v září 2021, kdy naši učitelé navštívili mateřskou školu v Námestově a sdíleli zde zkušenosti s pedagogiky a výchovně-vzdělávacího procesu na slovenské školce.


K nám přijela paní ředitelka s paní zástupkyní a paní učitelkou, která organizuje video setkání dětí z Námestova s naší třídou předškoláků. Děti se těší na každé video setkání, pomocí interaktivní tabule se učí slovenská slovíčka, básničky i písničky, a jelikož se v našem případě jedná o třídu s rozšířenou výukou anglického jazyka, učíme se společně i anglické písničky. Naši přátelé z Námestova navštívili všechny třídy, zaujala je zejména Montessori pedagogika, kterou máme na dvou třídách, zajímaly se o nákup pomůcek, o to, jak proškolit jednotlivé učitele, jaký je systém práce na těchto třídách.
Zaujal je rovněž výukový program Wattsenglish, díky kterému se učí angličtinu naše děti a zajímavostí pro ně byl i vzdělávací program „Začít spolu“, kde děti na třídách pracují v centrech jako je např. Domácnost, Ateliér, Pokusy a objevy, Voda a písek, Výtvarný ateliér a další. Při setkání panovala velmi dobrá nálada a chtěli jsme našim kolegyním i blíže ukázat náš kraj. Proto jsme navštívili Ostravu, a sice Hornické muzeum Landek a vyhlídkovou věž a kavárnou Bolt Tower. V hornickém muzeu jsme absolvovali dvouhodinovou prohlídku s výkladem, kde se naši přátelé dověděli vše o historii hornictví v našem kraji.

Celá návštěva probíhala ve velmi přátelském duchu. Vzájemně jsme se obohatily novými poznatky a domluvili jsme se na dalším sdílení zkušeností, kdy zase naše paní učitelky pojedou do Námestova. Přemýšlíme i o společných projektech, které bychom rádi podali v rámci eTwinningu.

 

Za článek: Mgr. Jana Valošková a Lucie Pellar


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.6.2022

Zpět na výpis