ZŠ Mládí na NHL Global Fan Tour v Karviné

 

Ve středu 18.5.2022 se na náměstí v Karviné-Fryštátě a zimním stadionu konala hokejová sportovně zážitková akce pro školy a veřejnost.

Naši žáci 5.-9.tříd se této interaktivně-pohybové aktivity účastnili proto, aby si vyzkoušeli své dovednosti s hokejkou, zasoutěžili si o věcné ceny a nakonec se mohli těšit na pomyslnou třešničku na dortu - autogramiádu s hokejovými borci.

Organizace byla velmi dobře připravená, hned po příjezdu na náměstí se dětem věnoval jeden z pořadatelů.Ten je seznámil s pestře nabitým programem a ukázal jim veškerá hokejová stanoviště. Zde si děti mohly vyzkoušet hokejovou techniku na postřeh na speciální desce, přesnost střelby, rychlost střelby, simulační hru brankáře,mini utkání na mini ploše a další.

V neposlední řadě si mohli žáci koupit upomínkové předměty, vyfotit se v dresech NHL a také si poměřit své síly s organizátorem této akce a bývalým extraligovým hráčem Adamem Šafferem.

Velmi očekávaná byla také autogramiáda s Romanem Szturcem a Danielem Kurovským, což jsou hráči čerstvého mistra ČR z týmu HC Oceláři Třinec. Fanoušci se mohli s těmito hráči vyfotit a nechat si od nich podepsat upomínkové předměty.

A proč se tato akce vlastně konala? Cílem této akce bylo motivovat děti  k aktivnímu pohybu a hokeji jako takovému. Za naši školu musíme ohodnotit tuto akci za velice zdařilou. K velmi příjemné atmosféře přispělo nemalou měrou slunečné počasí a podle hojné účasti jsme usoudili, že cíl přimět mladé lidi k pohybu by mohl být úspěšně dosažen.

 

Děkujeme městu Karviná za smysluplně strávený čas.

Sportu zdar a hokeji zvlášť

Dagmar Petrová

ZŠ Mládí Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.6.2022

Zpět na výpis