ZŠ Jarní - PO STOPÁCH OBYVATEL HUKVALDSKÉ OBORY

Dne 31. 5. zažili žáci ze ZŠ Jarní 400 velmi zajímavý den.  Vypravili jsme se do Hukvaldského environmentálního resortu EKO HUBERT v Hukvaldech.  Zde jsme realizovali projektový den mimo školu. Protože nám počasí přálo, mohli jsme většinu aktivit uskutečnit venku, jak jsme si přáli a měli v plánu.

Nejdříve jsme žáky seznámily se správným chováním v přírodě. Děti zjistily, co se v oboře smí a co se dělat nemůže. Naučily se poznávat jednotlivé piktogramy, které vybízejí návštěvníky ke správnému chování.

Seznámily jsme je se zvířaty, která žijí v oboře a péči o ně.  Žáci získali informace o jejich denním rytmu a životním cyklu. Dozvěděli se, jak se o ně lesníci starají a proč se nesmí z obory odnášet žádné houby, plody stromů a ovoce. Děti poznaly základní principy lesnictví.

Pak jsme se vydali prozkoumávat tamní život za pomoci našich smyslů.

V pracovních listech žáci označovali ta zvířata, která jsme procházkou po oboře mohli spatřit.  (Daňci, mufloni, ptáci, drobný hmyz).  Rozeznávali zvuky a vůně přírodnin.  Měli možnost osahat si rohy muflonů a paroží daňků.

Zjišťovali pobytové znaky zvířat a hledali jejich stopy.

Děti zjistily, kdo jsou nejčastější obyvatelé našich lesů, prohlédli si je na obrázcích a zjistili, jak se jejich stopy liší.

Sami si zhotovili sádrové odlitky stop. Každému tak zůstala malá památka na velmi zajímavý den.

 

Mgr. Gvuzdová Jana

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.6.2022

Zpět na výpis