Global money week na ZŠ Mládí

V týdnu 21. - 27. 3. 2022 se základní škola Mládí zapojila do celosvětové kampaně na podporu finanční gramotnosti Global money week. Byla to příležitost pro žáky i učitele věnovat se netradičním aktivitám týkajících se financí a podnikavosti.

Letos se žáci osmých ročníků zúčastnili online besedy bankéřem Bc. Tomášem Kosinou na téma investování a sedmé třídy využily i připojení k besedě s úspěšnou podnikatelkou p. Danielou Řepovou.

 

Třída 8.A si pro spolužáky od třetího ročníku výše připravila krátký program, který provázelo letošní motto kampaně: „ Buduj svou budoucnost, nakládej s penězi chytře.“ Natočili i zábavné video, které spolužákům promítli.

Také se u příležitosti GMW napříč školou názorně předvedly nové pomůcky k výuce finanční gramotnosti zakoupené školám z projektu MAP II - ORP Orlová.

V neposlední řadě aktivit pořádala školní žákovská samospráva soutěž o nejoriginálnější návrhy školní bankovky, které pak byly během týdne GMW vystaveny v prostorách hlavního vchodu a nejhezčí z nich byly oceněny.

Letošní Global money week byl doprovázen pohodovou atmosférou a zážitky, které žáci určitě nezapomenou.

Mgr. Lenka Pastirčáková


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.4.2022

Zpět na výpis