Hrajeme si na školáky - MŠ Ke Studánce 1033

Hrajeme si na školáky

Děti v posledním ročníku předškolního vzdělávání „předškoláci“, z mateřské školy Ke Studánce 1033, zavítaly 22. března do základní školy Mládí. V ní byly paní učitelky z prvních tříd na návštěvu velmi zodpovědně připravené, chtěly dětem toho co nejvíce ukázat, předvést. Děti si měly možnost prohlédnout třídu prvňáčků, kam i ony zakrátko usednout do lavic. Vyzkoušely si být školáky prostřednictvím krátké hodiny českého jazyka a matematiky. Seznámily se s interaktivní tabulí a zahrály si na ní krátký výukový program. Poté se přesunuly do jiné třídy, v ní byly nachystány robotické včelky na obrazových podložkách. Paní učitelka si s dětmi povídala, co vidí na plakátech, a poté vysvětlila, jak včelky fungují. Následně si děti zkoušely včelky programovat samy. Na chodbě byla nachystána i “bonusová” činnost, kdy si děti zkoušely naprogramovat včelky tak, aby projely překážkovou dráhou. Na závěr návštěvy  se děti vrátily do třídy prvňáčků. Tam paní učitelka udělila dětem za vypracovaný pracovní list známku, a navíc děti ještě odměnila diplomem a dárečkem.

Návštěva byla pro děti příjemná a poučná. Spolupráce obou škol je přínosná pro plynulý přechod dětí z mateřské školy do základní školy.

Děkujeme milým paním učitelkám za skvělou organizaci a ukázku pro naše „předškoláky“. Velice si toho vážíme, celou akci jsme si to užily a těšíme se na další spolupráci.


 

Učitelky MŠ Ke Studánce 1033


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.3.2022

Zpět na výpis