MŠ Doubrava - "MAP nám pomáhá"

 

Aktivity projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání MAP II – ORP Orlová, CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009482 do nějž je Mateřská škola Doubrava zapojená, obohatil a přinesl do práce s dětmi zajímavé podněty z akcí i možnost vybavení školky novými pomůckami.

V předchozím období jsme s dětmi navštívili Jarošův statek, kde se všichni seznámili s chovem domácích zvířat, poznali práci na statku, prohloubil se vztah dětí k přírodě, ke zvířátkům.

Zorganizovali jsme sportovní dny v MŠ za využití rozmanitých pomůcek a náčiní. Konaly se uvnitř i venku na zahradě.

V červnu 2021 jsme uspořádali „Farmářský trh“ v prostorách naší školní zahrady. Rodiče, veřejnost a všichni návštěvníci si prohlédli výrobky z přírodních materiálů, z bylin, které děti spolu s učitelkami vypěstovaly a následně vytvořily. Výrobky si mohli zájemci za symbolickou cenu zakoupit.

Z finančního příspěvku MAP byl pořízen model sluneční soustavy pro naše zvídavé děti a malířský stojan, který využijeme pro podporu kreativity našich malých umělců při práci s barvami.

V rámci podpory čtenářské gramotnosti nechyběla spolupráce se žáky a učitelkami ze ZŠ, školáci chodili našim dětem číst pohádky, ukázat, co se už ve škole naučili.

Přínosem byla i možnost vzdělávání našich pedagogických pracovnic. Aby obohatily svoji práci a zvýšily si odbornost, zúčastnily se školení s tématy Novely právních předpisů, Konference pro MŠ, Dílna k sebepoznání a seberozvoji pedagogů. Již nyní, v rámci pracovních skupin, připravujeme další aktivity a činnosti.  Ty jistě přinesou do další pedagogické práce nové poznatky a obohacení.

Za MŠ Doubrava Jana Radošťanová.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.3.2022

Zpět na výpis