MŠ Okružní 917 - ,,HURÁ, JEDEME LYŽOVAT!“

Touhle větou jsme opět po dvou letech odstartovali výjezdový lyžařský výcvik, který probíhal v týdnu od 21. do 25. 2. 2022 ve SKI areálu VAŇKŮV KOPEC.

Děti z MŠ Okružní a MŠ Husova absolvovaly každý den dvouhodinový trénink pod odborným vedením lyžařských instruktorů. Naši malí lyžaři byli rozděleni do tří družstev, podle lyžařských dovedností. S radostí a očekáváním si děti zvolily samy název své lyžařské skupiny. Začátečníci se pojmenovali SKŘÍTCI, mírně pokročilí ZLATÍČKA a ti nejzkušenější byli UŠÁCI.

A jak vše probíhalo? Každý trénink začal pořádnou rozcvičkou, poté děti nasadily lyže a šly na to. Postupně se naučily chůzi na lyžích, jízdě na lanovém vleku, sjížděly z mírného kopečku dolů, kdy musely zvládnout lyžemi vytvořit ,,pizzu“ a přítlakem na jedno a pak druhé koleno se učily zatáčet vpravo a vlevo. Pokročilejší lyžaři už zvládali jízdu na lyžařském vleku POMA, dolů sjížděli traverzově v řadě za sebou a také slalomem mezi kužely.

Vše vyvrcholilo v pátek, kdy děti své lyžařské umění předvedly rodičům. Na závěrečném slavnostním vyhlášení byly děti odměněny medailí, diplomem, ti nejlepší čokoládou a úplně všichni samozřejmě velkým potleskem od rodičů, instruktorů a paní učitelek za snahu a předvedené lyžařské výkony. Velkou odměnou pro nás dospěláky byly šťastné a usměvavé tváře dětí.

                                                                               Papugová Ivana, MŠ Okružní 917, Orlová-Lutyně


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.3.2022

Zpět na výpis