MAP II - Školní zralost

 

Pedagogičtí pracovníci MŠ Orlík a ZŠ Slezská 850 zorganizovali ve spolupráci s MAP II – ORP Orlová setkání pro rodiče předškoláků na téma školní zralost. Akce proběhla dne 27. 1. 2022 v prostorách MŠ. Obě školy se nacházejí v lokalitě, kde bydlí převážná část rodin ze socio-kulturně znevýhodněného prostředí a osvěta o přípravě dětí před nástupem do první třídy je velmi důležitá.

Dětem velice prospělo zavedení povinného předškolního vzdělávání, které funguje v ČR již pátým rokem. Velká část mravenčí práce před nástupem do školy je přesunuta na učitelky v MŠ. Spolupráce obou těchto subjektů je tedy nezbytná. Malí školáci jsou nyní v první třídě daleko sebevědomější a škola je těší.

Při setkání s rodiči byly probírány potřebné dovednosti dětí k nástupu do první třídy, rodiče byli seznámeni s výhodami i úskalími odkladu povinné školní docházky a jak mají postupovat, pokud budou chtít odklad dítěti vyřídit. Setkání bylo zakončeno diskusí o školní problematice.

Schůzky s rodiči předškoláků před zápisem mají v našich školách již dlouholetou tradici a rodiče si z nich odnesou mnoho cenných informací.

                                                                                         Ing. Světlana Majetná


Datum zveřejnění/aktualizace: 31.1.2022

Zpět na výpis