ŠKOLÁCI SE UČÍ HOSPODAŘIT S PENĚZI FORMOU HRY

Foto: archiv ZŠ Mládí

Dne 23. listopadu se na základní škole U Kapličky uskutečnila soutěž Finanční svoboda, které se zúčastnilo osm dvoučlenných družstev z 8. a 9. ročníků orlovských základních škol. S pomocí deskové hry Finanční svoboda družstva soutěžila v plánování finanční strategie v průběhu života.

Hrálo se ve dvou místnostech, přičemž z každé vzešel vítěz. V první skupině to byl tým z pořádající školy U Kapličky, ve druhé tým ze školy K. Dvořáčka.

Základní školu Slezskou 850, která nám příspěvek zaslala, reprezentovaly dva týmy žáků 9. ročníků. Velmi úspěšné bylo družstvo děvčat ve složení Anna Dvorníková a Nikola Hajnalová, které obsadilo krásné 2. místo. Družstvo chlapců ve složení Gabriel Kallo a Adam Gaži se umístilo na 4. místě.

„Jsme rádi, že žáci mají dobré základy ve finanční gramotnosti a v životě se neztratí,“ okomentoval výsledky svých žáků učitel Mgr. Ladislav Kováč.

Soutěž se uskutečnila v rámci projektu MAP II – ORP Orlová – Místní akční plán vzdělávání. Na akci byl pozván také lektor Ing. Karel Kořený, EFP, který hru vytvořil. S ním přišla i jeho manželka Ing. Kateřina Kořená, PH.D., která učí ekonomii na VŠB-TU Ostrava. Žáci tak měli možnost pobavit se a vzdělávat s odborníky.


Foto: archiv ZŠ MládíFoto: archiv ZŠ MládíFoto: archiv ZŠ Slezská 850Foto: archiv ZŠ Slezská 850
Datum zveřejnění/aktualizace: 30.11.2021

Zpět na výpis