ZŠ K. Dvořáčka 1230 - Dětský pěvecký sbor Sněženka pojede do Uničova

ZŠ K. Dvořáčka za podpory Města Orlové a NIPOS - ARTAMA Praha opět organizovala třicátý ročník Krajské přehlídky dětských pěveckých sborů s postupem do celostátního kola, které se bude konat na konci listopadu v Uničově.

Letošní ročník byl zcela netradiční. Byl organizován čtyřikrát a konečně se podařilo jej uskutečnit. Odborná rada sborového zpěvu vydala upravené propozice. Sbory neměly zpívat v různých kategoriích. Všichni měli stejné podmínky – zpívat libovolně dlouho a písně bez určení. Ze všech sborů měla odborná porota vybrat jednoho zástupce za Moravskoslezský kraj.

S napětím jsme čekali, kdo po dlouhé době zákazu zpěvu najde odvahu a pošle do 8. října přihlášku.

Byli jsme si vědomi, že se ve školách nesmělo zpívat, že byla doba distanční výuky.  Proto nás vůbec  nepřekvapilo, že se přihlásily pouze dva pěvecké sbory. Oba jsou ze ZŠ K. Dvořáčka v Orlové.

Po krásném pěveckém výkonu obou zúčastněných pěveckých těles byl vybrán DPS Sněženka, který bude v Uničově reprezentovat naší školu, město Orlová a celý Moravskoslezský kraj.

Je nutné podotknout, že ze všech krajů se organizace tohoto hudebního klání ujalo pouze pět regionů.

Hlavní pražský organizátor velmi oceňuje přístup našeho města k této soutěži a přeje všem zpěvákům další krásné zážitky při zdolávání nových sborových písní.

 

                                                                                                                             Mgr. Pavla Bjalončíková

                                                                                                                           hlavní organizátor pro MSK


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.10.2021

Zpět na výpis