MŠ Okružní 917 - MÝM ZRAKEM JE MŮJ PES….

Zní vám to zvláštně? Tak to jste ještě neviděli ukázku pana Ladislava Holby a jeho labradorky Ami. My jsme tu možnost s dětmi v naší MŠ měli. „Pan Láďa“ nám představil svého vodícího pejska. Děti si mohly Aminku pohladit a sledovat, jak podává svému pánovi předměty, jak jej vede přes přechod (na dopravním hřišti). Dozvěděli jsme se, že výcvik pejska stojí jako nové auto - přes 300 000 tisíc korun a že už se vychovává vlastně od malička- nejdříve u „pěstounů“, kteří ji učí základům a později jde na 8 měsíců do „školky“ kde se učí vše, co potřebuje, aby se stal vodícím psem. Po celou dobu ukázky byla Ami klidná, reagovala na pokyny a svého pána opustila jen, když řekl: „Ami, volno!“ Bylo úžasné sledovat, co vše Ami dovede, a slyšet, proč je pro "pana Láďu" tak důležitá. Díky ní mohl jezdit i s kočárkem a vnoučaty, může chodit do obchodu a provádět různé činnosti. Dětem se ukázka velmi líbila a samozřejmě jsme si později ve školce vyzkoušely se zakrytýma očima, jaké to je, když člověk nevidí.

„Pan Láďa“ však také sám pomáhá druhým. Pracuje pro Charitu sv. Alexandra v Ostravě Kunčičkách. Na svých ukázkových hodinách nabízí ke koupi výrobky z jejich Chráněné textilní dílny. Jsou velice pečlivě vyrobené: maňásci ze známých pohádek, kuchyňské zástěry, chňapky (i dětské), ubrusy, tašky. To vše můžete vidět na https://alexhandshop.cz/

A proto, že se blíží Vánoce, máte jedinečnou možnost koupí některého výrobku udělat radost nejen svým blízkým, ale také přispět na dobrou věc.

                                                                                                                                Za kolektiv mateřské školy

                                                                                                                                           Janková Svatava


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.10.2021

Zpět na výpis