Květinkový den v ZŠ Mládí se opět povedl

 

 

V termínu od 29. září do 3. října se konal Český den proti rakovině, tzv. Květinový den a s ním spojená veřejná sbírka na boj proti rakovině. Letošní ročník musel být přesunut z tradičního květnového termínu z důvodu špatné pandemické situace. Organizátor akce Liga proti rakovině Praha z.s. vyhlašuje každoročně téma sbírky, týkající se prevence jednoho či více konkrétních druhů nádorového onemocnění – letošním tématem byla rakovina ledvin, močového měchýře a prostaty.

 

Do sbírky se zapojila i naše škola ZŠ Mládí Orlová. Pod vedením dobrovolníka sbírky a bývalého žáka naší školy Filipa Balka se podařilo rozdat neuvěřitelných 200 kusů květinek měsíčku lékařského se zelenou stužkou. Minimální hodnota květinky byla 20Kč. Veškerý příspěvek poputuje na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

 

Všem zapojeným žákům i personálu školy moc děkujeme za podporu. Jsme moc rádi, že děti tuto sbírku vzali zase velmi zodpovědně.

 

Mgr. Tereza Nevřelová,

učitelka ZŠ MLÁDÍ


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2021

Zpět na výpis