MAP II - "Budkování"

Ve čtvrtek 17.06.2021 proběhla v Domě dětí a mládeže Orlová akce z projektu MAP II – ORP Orlová, CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009482, s názvem „Budkování“. Zúčastnili se jí vybraní žáci 4. a 5. tříd orlovských základních škol. Cílem tohoto projektu je pomoci ptactvu v Orlové.

Děti měly za úkol ve dvojicích smontovat ptačí budku z předem nařezaných a připravených dřevěných dílů. Celkem skládaly 18 budek pod vedením členů 5. pracovní skupiny MAP II.

Za naši základní školu se akce zúčastnilo 6 žáků třídy 4.A, kteří úspěšně sestavili 3 ptačí budky. Během sestavování si vyzkoušeli svoji zručnost a manuální dovednost při práci se šroubky, šroubovákem, schopnost pracovat podle návodu a také to, jak dovedou mezi sebou spolupracovat a pomáhat si. Děti se do montáže ptačích budek pustily s chutí a radostí a během hodiny měla naše třída budky hotové.

Všech 18 smontovaných ptačích budek bude umístěno na vhodná místa v Orlové. V rámci hodin přírodovědy určitě navštívíme ty, které budou umístěny blízko naší ZŠ, a budeme sledovat, zda se v nich ptáčci zabydleli.

 

                                                                                      Mgr. Andrea Holaňová, ZŠ Ke Studánce 1050

 Vzhledem k pandemii COVID 19, se mohla akce uskutečnit až na jaře letošního roku.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.6.2021

Zpět na výpis