ZŠ Ke Studánce 1050 - Projekt: Orlová očima dětí

V průběhu měsíce května se na naší škole uskutečnil projekt s názvem Orlová očima dětí. Realizován byl v rámci mezipředmětových vztahů občanské a výtvarné výchovy. Do projektu se zapojili všichni žáci 2. stupně.

Prvním úkolem žáků bylo zpracovat dotazník Moje město, moje škola, kde se žáci, jako řádní občané, vyjádřili k životu v našem městě. Zjistili jsme například, jak naši žáci nejčastěji tráví volný čas, jak se ve městě cítí a jaké novinky by ve městě rádi uvítali. Dále žáci zpracovávali výtvarnou část, ve které si mohli vybrat hned z několika témat týkajících se Orlové. Ať již žáci výtvarně zpracovávali náš městský znak, oblíbené místo ve městě, nebo třeba zábavné téma Corona na útěku, dali si opravdu záležet a vznikla velká sbírka povedených výkresů, které poputují do galerie školy.
Poslední částí projektu byla i dobrovolná fotosoutěž, která nesla název Krásy Orlové. Zapojilo se do ní celkem 85 žáků, což je opravdu úctyhodný počet. Pro porotu bylo velice těžké vybrat z tolika krásných fotografií jen pár vítězných.
Vítězové fotosoutěže:
1. kategorie: Eva Gálová (6.B), Monika Svítilová (6.B), Filip Jarosz (6.A).
2. kategorie: Kateřina Mžíčková (7.C), Matěj Balajka (7.B), Tomáš Kubiena (7.B), Patrik Ryška (7.A).
3. kategorie: Jiří Glatz (8.C), Nikola Zikmundová (8.B), Tomáš Zelníček (8.A), Jan Raszka (8.A), Jakub Kondělka (8.A), Karolína Klotová (9.A).
Mimořádné ocenění získala také Tereza Svítilová (6.B) za výtvarný projekt s názvem Corona na útěku.
Vítězům soutěže gratulujeme a všem zúčastněným žákům děkujeme.
V září se mohou nejen naši žáci, ale i veřejnost, těšit na novou galerii školy. Budou v ní vystaveny všechny krásné výtvory, které během projektu vznikly.
Za projekt Mgr. B. Křehlíková

Datum zveřejnění/aktualizace: 9.6.2021

Zpět na výpis