Korfbal na ZŠ Dvořáčka

 

Korfbal je jeden z netradičních sportů, který jsme se rozhodli zařadit do výukového obsahu předmětu tělesná výchova. Zajímavostí tohoto sportu jsou smíšená družstva, kdy družstvo tvoří 4 hoši a 4 dívky. Cílem hry je získat co nejvíce bodů vhazováním míče do obroučky korfbalového koše, který je 3,5m vysoko. Každý koš se počítá jako jeden bod. Od košíkové se liší také tím, že dribbling není povolen.

Hru vytvořil nizozemský učitel Nico Broekhuysen v roce 1902 pro potřeby koedukovaných hodin tělesné výchovy v Nizozemí. Korfbal se dostal i na program Olympijských her v Amsterdamu v roce 1928 jako ukázkový sport.

Do hodin tělesné výchovy jsme si pozvali profíky z korfbalové asociace a ti žáky seznámili se základy korfbalu a následně zorganizovali malý korfbalový turnaj.

Děti během ukázkových hodin předváděly výborné výkony. K vidění byly velmi napínavé souboje včetně nádherných penaltových rozstřelů, které hráče i přihlížející naplno pohltily. Nejlepší střelci byli odměněni náramkem s logem Korfbalu.

Všichni si tak mohli užít sportovní dopoledne s korfbalem, který již od dnešního dne bude zařazen do náplně tělesné výchovy.

Poděkování patří paní učitelce Šostokové, která akci pro naše žáky organizovala.

 

                                                                                              Mgr. Zdeněk Nowak, ředitel školy


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.6.2021

Zpět na výpis