Mediální vzdělávání v ZŠ Mládí

V úterý 18. 5. 2021 se oba deváté ročníky ZŠ Mládí Orlová v rámci hodin mediální výchovy zapojily do Online debaty PRAVDA vs. LEŽ. Debatu pořádala u příležitosti "Týdne mediálního vzdělávání" organizace Člověk v tísni v rámci jejich vzdělávacího programu Jeden svět na školách (www.JSNS.cz).

9.A sledovala debatu v rámci distanční výuky, kdy byli společně s učitelkou připojeni na google meetu, a 9.B byla v lavicích ve škole a viděli ji promítanou na tabuli.

Do debaty byly začleněny téměř všechny dotazy, které jsme reportérům předem poslali, jen z technických důvodů bohužel nepoužili i naše videonahrávky, které jsme již týden před debatou připravovali a natáčeli. Čekali jsme, že se i uvidíme :-) 

Rozhodně to bylo oživení klasické výuky a žáci se dozvěděli spoustu zajímavých informací o novinářské práci, práci se zdroji a ověřování informací, fungování médií, rozpoznávání fake news apod. Setkali se alespoň nepřímo s populárními osobnostmi naší české mediální scény. Bylo to inspirativní.

 

Doporučujeme nyní probíhající Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech JEDEN SVĚT https://www.jedensvetonline.cz/ 

 

Mgr. Lenka Pastirčáková, vyučující mediální výchovy

ZŠ Mládí Orlová

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.5.2021

Zpět na výpis