ZŠ Ke Studánce 1050 - Den Země

„Ahoj děti, jsem vaše planeta Země. 22. dubna, slavím svůj svátek. Co mi dáte za dárek? Vzpomenete si na mě alespoň dnes? Poprvé slavili lidé můj svátek před lety v Americe. Divili se, že já, Země, moc neslavím. Ale copak jsem mohla?! Všude jen odpadky, kouř z továrních komínů, usychající lesy, znečištěné řeky… Zdá se mi, že se lidé už trochu polepšili, ale pořád je to málo. Myslíte, že vy budete lepší obyvatelé planety? Nečekejte, až vyrostete a pomozte. Popřejte mi k svátku průzračnou vodu, voňavý vzduch, nádherné barvy a život. Přemýšlejte, jak na to! Věřím, že s vámi mohu počítat.

Zdraví vás VAŠE ZEMĚ.“

Tak toto je znění dopisu, který poslala naše planeta Země dětem z 2. B. Jelikož nám počasí nepřálo a my nemohli vyrazit ven, připomněli jsme si její svátek alespoň úvahami nad tím, jak můžeme přispět k lepšímu životnímu prostředí.

Děti si vybarvily správnou barvou kontejnery a přiřadily odpad, který do nich patří. Pak jsme si společně zahráli soutěžní kvíz, který prověřil znalosti dětí o Zemi. A nakonec jsme vyrobili společnými silami ke Dni Země velký plakát, který můžete vidět na fotkách. 

Příjemným zjištěním bylo, že se děti o zlepšení životního prostředí opravdu zajímají a záleží jim na tom, jak to tady bude za pár let vypadat.

Třída 2. B a Mgr. Jana Schmidová


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.4.2021

Zpět na výpis