Nové čističky v MŠ K. Dvořáčka

S nástupem chladného počasí a celoročním výskytem nejen prachových částic, alergenů, ale nově také viru Covid-19, se stále častěji zabýváme otázkou, zda v naší MŠ děláme vše pro to, abychom dětem pobyt u nás zpříjemnili nejen vhodnými aktivitami, ale také co nejvhodnějším prostředím.

Žijeme v kraji, kde je zhoršená kvalita ovzduší. Mnozí z nás trpí nejrůznějšími chronickými onemocněními, která se nevyhýbají ani našim nejmenším. Ať už jsou to alergie na prach, roztoče, zvířecí srst, peří, plísně či potraviny, astmatické obtíže, laryngitida nebo bronchitida a mnoho dalších, snažíme se v našem zařízení tyto škodliviny co nejvíce eliminovat.

S nástupem pandemie onemocnění Covid-19 samozřejmě respektujeme a dodržujeme všechna nařízená opatření, přesto jsme se rozhodli udělat pro naše děti ještě víc.

Především díky sponzorskému daru jednoho z našich významných zaměstnavatelů v regionu – společnosti Trestles a.s. v Dětmarovicích - jsme zakoupili první čističku vzduchu do naší mateřské školy. V současné době jsou v MŠ již dvě čističky a věříme, že nebudou poslední a podaří se nám těmito výbornými pomocníky vybavit všechny naše třídy.

Jedná se o čističku vzduchu Spirion K05B, která byla testována Státním zdravotním ústavem Praha, a tímto testováním byly doloženy všechny její deklarované údaje.


Jedná se o kompaktní, ale komplexní čističku vzduchu, která dokáže výrazně zlepšit kvalitu dýchaného vzduchu a tím přispívá k péči o zdraví. Je vybavena funkci zvlhčování, která se spolu s 6 stupňovou filtrací stará o svěží vzduch na třídě, ale je také výkonným ionizátorem s minimální produkcí ozónu, který není subjektivně čichem vnímán. Vše probíhá v automatickém provozu, kdy čistička sama na základě senzoru kvality vzduchu řídí optimální režim filtrace. Čistička se tak stala našim skvělým pomocníkem pro alergiky a astmatiky a přitom nezatěžuje hlukem.

Děkujeme společnosti Trestles a.s. Dětmarovice za poskytnutí finančního daru na zakoupení naší první čističky.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.1.2021

Zpět na výpis