ZŠ K. Dvořáčka má sportovce roku 2019

I v letošním roce město Orlová vyhlašovalo a oceňovalo sportovce, kteří v roce 2019 dosáhli mimořádných úspěchů. V kategorii SPORTOVEC ROKU byla oceněna naše žákyně Terka Czajová.

Terka začínala v přípravě TJ Badminton Orlová - Lutyně, kde trénovala 2x týdně formou sportovních pohybových her, kde se učila držet raketu, pohybovat na kurtu a jiným základním dovednostem badmintonu. Protože měla dobré pohybové základy z tenisu, byla po týdnu přeřazena do soutěžního týmu, kde se objem tréninku zvýšil na 4x v týdnu. V 9 letech začala objíždět své první turnaje, kde začal sbírat první medaile.

Po příchodu do kategorie U13 /v 11 letech až dosud 12let/ začala stoupat žebříčkem. A v roce 2019 se nominovala do TALENT TEAMU ČR a zároveň se dostala do STŘEDISKA TALENTOVANÉ MLÁDEŽE SEVERNÍ MORAVY. V současné době trénuje 3xtýdně pod p. trenérem J. Tobolou v Orlové a 1xtýdně pod trenérem L. Žídkem ve STŘEDISKU TALENTOVANÉ MLÁDEŽE SEVERNÍ MORAVY, které je v Kopřivnici.

V roce 2019 se zúčastnila turnajů GP A, B kategorie U13 /turnaje pouze pro hráče první dvanáctky respektive 16 žebříčku ČR/ v Aši, několikrát v Praze, Mostě, Českém Krumlově. Současně začala hrát v roce 2019 v kategorii U15. V této kategorii absolvovala turnaje v Klimkovicích, Orlové, Karviné, Vendryni a Ostravě. Na turnajích v minulém roce získala celkem 4 zlaté medaile, 4 stříbrné a 8 bronzových. Vrcholem se se stalo MISTROVSTVÍ REPUBLIKY KATEGORIE U13 v Českém Krumlově, kde získala se svou spoluhráčkou Barborou Boubrlovou z TJ Sokol Vodňany ve čtyřhře 2. místo a staly vicemistryněmi ČR 2019. Rok 2019 zakončila v republikovém žebříčku kategorie U13 na 9. místě ve dvouhře, na 1. místě ve čtyřhře a na 4. místě v mixu. V roce 2020 /ve 13letech/ startuje už jen v kategorii U15.

Terezce přejeme spoustu dalších úspěchů a děkujeme za reprezentaci našeho města a samozřejmě i naší školy.

                                                                                                                    Vedení ZŠ K. Dvořáčka           

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.12.2020

Zpět na výpis