Začalo testování pedagogických pracovníků. Je dobrovolné a bezplatné.

Také v Moravskoslezském kraji jsou testováni pedagogové všech školských zařízení. Testování antigenními testy vychází z mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví ČR ze dne 30. listopadu 2020 a je dobrovolné. Toto testování je bezplatné, hrazeno je zdravotními pojišťovnami.

Testování proběhne od 4. prosince do 18. prosince 2020 podle stanoveného metodického postupu, který obdrželi všichni ředitelé školských zařízení a byli vyzváni, aby všechny potřebné instrukce předali pedagogickým pracovníkům.

Testovat se bude v určených odběrných místech ve stanovených dnech a časech. Ředitelé škol obdrželi unikátní přístupový kód, který jim v rezervačním systému OSC (Odběrový systém COVID) umožní zájemce o testování k odběru objednávat.

Provozní doba a dostupnost vybraných odběrových míst, která budou zajišťovat provádění antigenních testů, jsou zveřejněny na krajských webových stránkách ke koronaviru.

Výsledky se pedagogičtí pracovníci dozvědí přímo na místě v den odběru (doba ke zjištění výsledků je cca 25 minut). V případě, že by byl vykázán pozitivní antigenní test, bude dotyčný okamžitě testován také na konfirmačním PCR testu.

Zdroj: https://www.msk.cz/cz/skolstvi/zacalo-testovani-pedagogickych-pracovniku--je-dobrovolne-a-bezplatne-156915/


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.12.2020

Zpět na výpis