MŠ Na Vyhlídce, MŠ Lesní, MŠ Kpt. Jaroše - Podzimní dny v přírodě

Na počátku školního roku jsme se rozhodly, vzhledem k okolnostem, směřovat podzimní aktivity našich tříd ze všech tří pracovišť do přírody. Zpestřily jsme tak vzdělávací nabídku a umožnily zdravý pohyb dětí. Třídy využívaly lesopark, ale některé se vydaly i dále.

Děti ze třídy Motýlků a Berušek z MŠ Lesní zamířily na celodenní výlet do přírody na Bílou. Vyjely ráno autobusem, s batůžky plnými dobrot. Po příjezdu na místo si „Motýlci“ hráli na dětském hřišti, zkoumali hmyzí domečky, překonávali překážky. Děti si užily krásnou procházku přírodou a měly také možnost podívat se do stájí ke koním. Během procházky dorazily k loveckému zámečku a také k blízké oboře s divokou zvěří. Vidět mohly například jelena, divočáka anebo třeba laň. Ze zvířátek byli všichni nadšeni a celý výlet si všichni moc užili.

Ze stejné mateřské školy vyrazily za zvířátky i děti tříd Včeliček a Sluníček. Na polodenní výlet do parku B. Němcové v Karviné. Děti měly možnost pozorovat přírodu i nakrmit zvířátka. V batůžku měly pro ně krmení, které si společně s rodiči připravili doma – jablíčka, mrkev i suché pečivo. Prošly se kolem rybníka, kde pozoroval kačeny. Na konci výletu si děti zaskotačily na dětském hřišti se spoustou atrakcí a průlezek. Děti byly z výletu nadšené a moc se jim líbil.

Do přírody jely na celodenní výlet také děti z MŠ Na Vyhlídce ze třídy Hvězdiček. Užily si ho na čerstvém vzduchu na Visalajích a Bílém Kříži, kde si mohly vyzkoušet aktivity v pestrém programu. Nejúspěšnější bylo sbírání hub, kdy se děti učily, které jsou jedlé a které jedovaté. Odměnou pro ně bylo nalezení jedlého hřibu, který je ještě více motivoval v hledání. V lese na děti čekalo plno nástrah v podobě kopců a přírodních překážek – spadlých stromů, pařezů. Děti to vzaly jako výzvu a nic je nezastavilo. Kromě krásných výhledů a pozorování stáda koní se děti učily také poznávat stromy. Na závěr na děti čekal ukrytý poklad, který hledaly a úspěšně našly.

Děti ze třídy Motýlku z MŠ Kpt. Jaroše, pro změnu pozorovaly zvířata jiná. Byly totiž na polodenním výletě v Dinoparku. Mohly si tak užít zábavnou, poučnou a dlouhou procházku.

 

Třídní učitelky.


Datum zveřejnění/aktualizace: 9.11.2020

Zpět na výpis