MŠ Ke Studánce 1033 - Pasování dětí na předškoláky

Být „předškolák“ znamená pro dítě předškolního věku velkou prestiž a zároveň je jedním z jeho zlomových období. Předškolák je ten, který je nejstarší ve skupině dětí v mateřské škole, ty mladší děti k němu vzhlížejí a tak trochu mu i závidí. Aby si děti tento svůj „vstup mezi ty nejstarší“ ještě více užily, koná se v MŠ každoročně slavnostní „Pasování předškoláků“. Vždyť je to poslední rok, kdy budou děti mateřskou školu navštěvovat!  Ke konci tohoto školního roku už budou pasovány na „opravdové školáky“.

Letos jsme plánovali tuto akci uskutečnit i s rodiči na školní zahradě. Byly naplánovány sportovní akce pro děti, pohoštění, a dokonce bylo pozváno i divadlo. Bohužel, coronavirový stav udělal všem plánům přítrž. Nechtěli jsme ale budoucí školáky o jejich slávu připravit, zorganizovali jsme proto slavnostní „pasování“ alespoň na jednotlivých třídách, bohužel bez účasti rodičů. Starší děti přednášely a zpívaly svým mladším kamarádům a pak si převzaly ocenění v podobě připínací kytičky s názvem „JSEM PŘEDŠKOLÁK“ a magnetku s vlastní fotografií.

Byť jsme byli nuceni improvizovat, věříme, že si předškoláci svou slavnost užili a budou své medaile hrdě nosit. Zvláště když jsou navždy zvěčněni díky orlovskému televiznímu zpravodajství.

 

Trelová Bohunka

MŠ Ke Studánce 1033

Orlová-Lutyně


Datum zveřejnění/aktualizace: 19.10.2020

Zpět na výpis