ZŠ Mládí - Republikové finále

Republikové finále soutěže Odznak všestrannosti Brno

Rok se s rokem sešel a žáci ze Základní školy Mládí, už skoro jako tradice, odjíždí spolu s paní učitelkou TV v prvním školním týdnu na republikové kolo v soutěži Odznak všestrannosti OVOV. I v takové době, kterou teď všichni prožíváme, naopak naši žáci neotáleli, ale i tak sportovali dál. V době distanční výuky žáky nominovali ambasadoři Sazka olympijský víceboj dle výkonů, které jim byly zaznamenány před uzavřením škol.

Snaha a píle se tímto proměnila v úspěch Filipu Olšárovi z 8. B, který byl nominován na účast v republikovém finále. A tak 2.9. odjel do Brna, kde soutěžil proti bez mála stovce dalších soutěžících v jeho kategorii.

Soutěž trvala dva dny. 10 disciplín bylo rozděleno na půl. První den Filip soutěžil ve skoku dalekém, skoku přes švihadlo, sprint 60m, hodem medicinbalem a shyby. Druhý den začal Filip trojskokem, následovaly kliky, leh –sedy, hod míčkem a soutěž zakončil během na 1000 m. Bojoval do posledních sil v každé disciplíně, a to se mu velmi vydařilo. V několika disciplínách překonal své školní, osobní rekordy. Například v běhu na 1000 m, dále také v trojskoku, nebo ve skoku dalekém.

Jako každý rok byla soutěž zahájena slavnostním nástupem a celý program doprovázeli slavné české sportovní osobnosti v čele s Šárkou Kašpárkovou mistryně světa (1996) a bronzová medailistka v trojskoku. Nechyběla ani BE ACTIVE vesnička, která byla plná různých atrakcí a her, jež si všichni mohli vyzkoušet včetně minisoutěže cesty olympioniků.

Filipovi moc gratulujeme za úspěch v podobě reprezentace školy na nejvyšší úrovni této soutěže a přejeme mu, aby ho chuť do sportu dále doprovázela, neboť svou snahou a pílí dosahuje reprezentativních výsledků.

Bc. Gabriela Poláchová

učitelka TV, ZŠ Mládí


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.9.2020

Zpět na výpis