MSK - Kdo si hraje, nezlobí

„Kdo si hraje, nezlobí“, je jedno z pořekadel, pro Městský sportovní klub Orlová však platí „Kdo sportuje, nebere drogy a dělá něco pro sebe“. Dvanáctého března jsme ukončili všechny tréninkové jednotky. Zrušili jsme i všechny již připravené turnaje, stejně tak jako akce pro rodiče a veřejnost. Většinu turnajů jsme zrušili definitivně, v případě ostatních budeme postupovat podle vývoje situace.

Aktuálně se snažíme dělat spíše údržbu sportovního areálu. Pomáháme městské akciové společnosti v úpravě šaten, sociálních zařízení, pomáháme s venkovní údržbou a snažíme se vše dát dohromady tak, aby se dalo plynule navázat na sportovní činnost ve sportovním areálu. Zdejší sprchy pro sportovce byly hodně nešťastné, stejně tak jako sociální zařízení.  Naším cílem je, aby sportovci po návratu do areálu byli potěšeni úrovní těchto zařízení.

Ani v tomto nouzovém režimu nezapomínáme na naše děti a jejich rodiče. Stále se jim snažíme nějakým způsobem ten sport přibližovat, jelikož jsme si vědomi, že v tuto chvíli ho vlastně nevidí ani v televizi, protože všechny tyto aktivity jsou pozastavené.  A tak jsme vymysleli, jako prvotní plán, takové malé sportovní kvízy, které najdou každý den na našich webových stránkách.

Zahájili jsme video-tréninky s našimi trenéry MSK pro domácí využití, což zrovna natáčíme s našimi malými sportovci, kteří mají obrovskou chuť se do čehokoliv zapojit. Projekt MSK Antivirus spočívá především ve výzvě pro rodiče s dětmi se zapojit do domácího sportování. 1x týdně vypouštíme nová videa, kdy burcujeme ke sportování, následně chceme ab nám děti a rodiče zasílali své představení domácího cviče. Pak videa vyhodnotíme a ty nejlepší v každém týdnu oceníme.

Stále něco vymýšlíme a stále hledáme nové řešení.

Chceme totiž děti i rodiče udržet v zájmu o sport a dění kolem sportu.

Ing. Michal Kozák, ředitel


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.4.2020

Zpět na výpis