ZŠ Mládí - Mládí na horách

V neděli 23. února v 8:00 odjeli žáci ze ZŠ Mládí na lyžařský kurz. Objednaným autobusem jsme cestovali do samého srdce Beskyd - Velkých Karlovic. Ubytovaní jsme byli v krásném horském hotelu Kyčerka a lyžovali jsme v nedalekém středisku Ski areál Synot Kyčerka.

Hned po příjezdu jsme se všichni ubytovali a čekal nás výborný oběd. Po obědovém odpočinku jsme se celá skupina vydali na svah. Po krátkém rozježdění jsme děti rozdělily do skupin dle úrovně schopností na začátečníky a pokročilé. Tyto skupiny byly vytvořeny jak lyžaři, tak i snowboardisty. Úplné začátečníky jsme měli mezi lyžaři i mezi snowboardisty, ale to pro nás nebyl žádný problém.  Již v neděli jsme začali s úplnými základy na svahu, jak se pohybovat a manipulovat s lyžemi i snowboardem. Všechny děti, dokonce i začátečnici se už v neděli naučili jízdu na vleku. To byl pro nás velký úspěch a výuka se mohla posunovat každým dnem o velké kroky. Nedělní večer jsme se na přednášce naučili veškerou bezpečnost a chování na svahu, pravidla FIS a první pomoc. Děti jsme seznámili i s výbornou mobilní aplikací Záchranka.

Od pondělí až do čtvrtka probíhala praktická výuka na svahu ve dvou blocích a to dopoledním a odpoledním. Každý den byl mezi výuku zařazen odpolední klid, kde děti po obědě načerpaly sílu a odpočinuly si. Zdejší kuchař nám připravil vždy výborné pokrmy a dětem tak chutnalo, že pro kuchaře na konci kurzu vytvořily diplom a odznak. Večerní program obsahoval vždy přednášku, kde se děti seznámily s historií a dělením snowboardingu, lyžování a následně své vědomosti mohly uplatnit ve středečním chytrém kvízu, kdy děti měly o jednu praktickou výuku méně. Den vždy zakončily společenské hry, různé soutěživé hry, kde se hrálo i o ceny.

Celý týden děti také soutěžily v úklidu pokojů, kdy každý den dostávaly přidělený počet bodů a ty pak byly sečteny a vyhlášen vítěz. Každým dnem se děti pod vedením svého kvalifikovaného instruktora zlepšovaly a zlepšovaly. Veškerou svou týdenní snahu a píli poté využily ve čtvrtečním závodu ve slalomu. Ve středu večer proběhlo slavnostní losování startovních čísel a každý žák měl možnosti dvou sjezdů. Celý kurz se zakončil slavnostním vyhlášením výsledků ze závodu, předáním diplomů a večerní maškarní diskotéky. Všichni jsme si lyžařský kurz náramně užili a ve zdraví se vrátili domů. Těšíme se na další rok!

Mgr. G.Poláchová, vedoucí kurzu

ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.3.2020

Zpět na výpis