MŠ Okružní 917 - OHLÉDNUTÍ

Jako každoročně, i tento školní rok jsme si s dětmi v období od Adventu do Tří králů užívali sváteční pohodu.

Když jsme „zapálili“ první svíčku, vytvořili jsme si adventní kalendář na stolečku z Lego stavebnice, dřevěných domečků, zvířátek a jiných pomůcek. Dětem se moc líbilo, jak se panáček blížil každý den o jednu kostičku k Betlému a denně počítaly, kolik kostiček už má za sebou a kolik ještě musí poskočit. Když byl na třetí kostce, navštívili jsme seniory v Domovince s kratičkým programem a za odměnu děti dostaly od čerta sladkosti a také zhlédly klaunovo představení. Pátá kostička oznamovala, že příjde Mikuláš k nám do MŠ. Přišel s andílkem i čertem a mimo ovocné balíčky přinesl pozvání na divadlo „Obušku z pytle ven“ v DK Orlová (šestá kostička). V tomto týdnu jsme také společně s dětmi a rodiči vytvořili krásného „Anděla splněných přání“ na vánoční výstavu v DK. /umístil se na 1. místě/

Ve druhém adventním týdnu jsme hned 9. 12. výstavku navštívili, protože 10. 12. jsme si v DDM vyzkoušeli práci s nástroji v dílničce. Na dvanáctou kostičku se děti těšily nejvíce. Byla vánoční besídka, a to znamenalo nejen udělat radost svým nejbližším dárečkem a písničkami, ale potěšit sebe dárky, které děti dostaly pod stromeček.

A radost měli i senioři z Domovinky, kteří na oplátku přišli 13. 12. na vánoční posezení k nám. Společně s dětmi vytvořili rybičku se zlatou šupinkou, ochutnali domácí cukroví, zatančili si a zazpívali písničky. I pro ně děti měly připraveny dárečky z keramiky, které samy vytvořily.

V posledním týdnu nás navštívili kamarádi z Mateřské školy s polským jazykem. Zazpívali jsme koledy, popovídali o zvycích na jejich MŠ a společně si pohráli.

V průběhu vánočních prázdnin byla MŠ uzavřena, a když jsme se v novém roce sešli, děti se rozpovídaly o zážitcích z Vánoc, dárečcích, Silvestru, pobytech na horách atd.

Blížil se svátek Tří králů a i my jsme si společně připomenuli důležitost vzájemné pomoci, pomoci slabším. Tradicí se stala Hra "Dary 3 králů", kdy děti vyberou "dárek" ve třídě a s přáním například: "Nesu ti jablíčko, abys byl zdravý", "Nesu ti autíčko, aby sis měl s čím hrát", "Daruji ti knížku, abys se naučil číst" a jinými. Bylo úžasné sledovat, s jakou srdečností děti svůj dárek předávaly.

Věřím, že si z tohoto období všichni odnesli radostnou a pohodovou náladu do dalších dní.

                                                                                                                   Za 1. třídu Berušky

                                                                                                                    Janková Svatava

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.2.2020

Zpět na výpis