MŠ Lesní 859 - Cvičení je vždycky príma.

V celé naší společnosti se hovoří o tom, že všichni máme stále méně a méně pohybu. Toto se týká již i malých dětí. Ty tráví stále více času u sedavých her, PC, televizních pořadů apod. I když je pro ně pohyb zcela přirozenou aktivitou, přece jen je lákavější moderní technika, která je dnes všude kolem nás. 

Naše MŠ se denně zaměřuje na to, aby měly děti pestrou nabídku pohybových her a činností. Děti během celého roku mohou navštěvovat kurzy sportovních her a juda, účastnily se kurzu bruslení, chystáme se na plavání. A také se připravuje i kurz tenisu. Těchto aktivit se zúčastňují pouze přihlášené děti. A protože ne všichni rodiče těchto aktivit MŠ využívají, připravily jsme pro všechny děti naší třídy bohatý sportovní program.

Původně jsme chtěly využít zimního období se sněhem. Jelikož ale ta správná zima stále nechce přijít a děti jsou tím pádem ochuzeny o zimní zábavné hry a pohybové aktivity na sněhu a se sněhem, připravily jsme pro ně jiný program s dostatkem pohybu. Celý týden jsme se mnohem více zabývali sportem, který lze v našem městě dělat i v tomto ročním období a bez sněhu.

Zašli jsme se podívat na náš krytý bazén, hráli jsme si na plavce, vysvětlili jsme si, co vše k plavání potřebujeme a co se dá na bazéně dělat. Zašli jsme i na zimní stadion. Děti měly spoustu zvídavých otázek, zajímaly se o prostředí na stadionu, pozorovaly při tom kurz bruslení žáků ZŠ. Sledovaly trenéry a porovnávaly rozdíly dovedností jednotlivých bruslařů na ledě. Také si prohlédly a vyzkoušely výstroj hokejového brankáře, kterou nám přinesl ukázat jeden chlapec Hokejového klubu Orlová. A samozřejmě jsme si o hokeji zazpívali a na hokejisty si hráli. Děti se učily zacházet s hokejkou a trefovat se do brány pukem. Vyzkoušely si i tanec s hudbou, napodobovaly krasobruslaře.

Během cesty na zimní stadión jsme si prohlédli celý sportovní areál v našem městě - tenisové kurty, fotbalové a volejbalové hřiště. Na to navazovaly různé míčové hry a soutěže ve třídě. Také k nám do MŠ přišli trenéři Městského sportovního klubu Orlová a společně s dětmi si udělali malý trénink fotbalistů. Trénování v opravdických dresech a dávání gólů do brány bylo velmi lákavé.

A ještě k tomu všemu jsme z dětmi navštívili Fitness centrum Morava Gym. Děti si zde prohlédly prostory a různé posilovací stroje centra, vyzkoušely si boxerské rukavice a boxovací pytle, zacvičily si s jednoduchým náčiním.

Celý tento program o sportování jsme zakončili soutěživými hrami ve třídě. Děti byly odměněny za snahu a sportovní nasazení medailemi. Všechny aktivity se jim hrozně moc líbily a doufáme, že i tímto vším jsme v nich vzbudili zájem o sport a radost z pohybu.

 

MŠ Lesní, třída „Motýlci“

Čermáková J.

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.2.2020

Zpět na výpis