Evropský den jazyků na ZŠ K. Dvořáčka

Evropský den jazyků na ZŠ K. Dvořáčka

 

            Dne 24. 10. 2019 se na naší škole ZŠ K. Dvořáčka konal 5. ročník  Evropského dne jazyků, který naše škola pořádá společně s organizací YMCA. Tento projekt je nejen zábavný, ale hlavně motivující žáky, kteří mají možnost využít své znalosti anglického jazyka k přímé konfrontaci s cizinci.

            Jako každý rok i letos naši školu navštívilo několik dobrovolníků ze zahraničí, aby společně s žáky strávili celé dopoledne, tentokrát to byli mladí lidé z Francie, Polska a Španělska.

             Celé akce se zúčastnili žáci 8. a 9. ročníků, kteří si pro hosty připravili prezentace o svých zájmových činnostech, jako jsou školní sbory a svým hostům také zazpívali. Součástí prezentace českých tradic také byla ochutnávka českých pochutin. Žáci cizincům představili i některé české populární osoby a sportovce. Zřejmě nejúsměvnější části dne byla minilekce českého jazyka, kdy se žáci snažili cizince naučit nejběžnější české fráze či je vyzkoušet ze správné výslovnosti slov jako je např. řeřicha.

            Na oplátku se od dobrovolníků dozvěděli o zajímavých místech, historii a životě ve Francii, Španělsku a Polsku. Poté si žáci své získané informace mohli ověřit pomocí kvízu. Poté měli žáci prostor k diskuzi, který rádi využili, stejně jako p. učitelky Vilhelmová, Kaňová a Richterová.

 Na reportáž z dané akce se můžete podívat na tomto odkazu:

https://polar.cz/zpravy/karvinsko/orlova/11000017887/zaky-ze-zs-k-dvoracka-navstivili-zahranicni-studenti-z-nekolika-zemi-v-rami-evropskeho-dne-jazyku?fbclid=IwAR27BEKsfHJbnqqc4P0RTY81NZ38N6b4NXY2zv_Cc6r7wleuQ_0q619PlFg

 

                                                                                                          Mgr. Blanka Richterová


Datum zveřejnění/aktualizace: 6.11.2019

Zpět na výpis