ZŠ Mládí - Projekt Sazka olympijský víceboj jde do finále

Celý školní rok 2018/2019 opět na naší škole ZŠ Mládí probíhal projekt od Sazka olympijského víceboje. Naši žáci se účastnili okresního kola Odznaku všestrannosti v Havířově, kde jich hned 6 postoupilo do Krajského kola v Opavě, a z něj se dokonce Robert Krištof probojoval rovnou na republikové finále, které bude konat první týden v záři.   

Všichni žáci v hodinách TV a kroužku pro družinové děti (Sportuj ve škole) plnili disciplíny Odznaku všestrannosti (švihadlo, běh 60m, běh 1000m, trojskok, skok daleký, hod kriketovým míčkem, hod medicinbalem, shyby, basketbalový dribling, kliky, leh sedy). Výkony v jednotlivých disciplínách jsou přepočítány na body a ti nejlepší na konci školního roku získají odznak (bronzový, stříbrný, zlatý anebo diamantový). Svými výkony až na diamantový odznak dosáhli Aneta Skybská, Robert Krištof, Tomáš Pek, Ondřej Szarowski a Jakub Stoszek. Celkem bude mezi žáky rozděleno 88 odznaků za jejich celoroční snahu.

Druhá část projektu se jmenuje Olympijský diplom a v něm žáci plnili 8 disciplín (postoj čápa, skok z místa, běh 60m, běh 500m, běh ,,T“, hod basketbalovým míčem, hluboký předklon a zkrácené sed lehy). Ti, kteří splnili všechny tyto disciplíny, obdrží olympijský diplom s jejich výsledky a srovnání s loňskými výsledky. A zároveň také doporučení, k jakému sportu mají předpoklady, a mohli by se mu s úspěchem věnovat.

Aby toho nebylo málo, tak probíhala soutěž škol o trénink s olympionikem a o finanční odměnu na nové vybavení tělocvičny. Za každého žáka, který úspěšně absolvoval všechny disciplíny buď z Odznaku všestrannosti (10) nebo Olympijského diplomu (8) získala škola 1 bod. Celkem máme 406 bodů. Takže až se bude losovat, které školy vyhrají finanční odměny, celkem bude mezi 35 škol rozděleno 1.000.000,-Kč, držte nám palce. Nejvíce body přispěla třída 5.A (45), 6.B (44) a 4.B (42).

Mgr. Petr Tomis, učitel Tv

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 20.6.2019

Zpět na výpis