ZŠ Mládí - Barevný týden

I v letošním roce jsme pokračovali v tradici, která začala už na jaře 2008 – v Barevném týdnu. Ono ani už nejde nepokračovat, když se děti už od ledna chodí ptát – Bude barevný týden? A kdy už bude? Jaké budou barvy? Budeme se zase fotit? A můžeme si zase nosit různé věci? Takže i letos jsme na Mládí prožili krásný květnový týden – každý den v předem určené barvě. Barvy už necháváme naše oblíbené – tradiční modrou, červenou, zelenou, žlutou a bílou – proč taky měnit to, co je ozkoušené a funguje.

V letošním roce jsme ale jednu novinku udělali – ke školní akci jsme přizvali celou „širokou rodinu ZŠ Mládí“ – tj. rodiče, prarodiče, bývalé žáky …. všichni byli vyzvání, že se k nám mohou přidat - daný den se obléci do určené barvy a tak „Držet barvu s Mládí“ . S tímto vzkazem nám pak poslat i svou fotku.

V pondělí ráno nám do školy začali do školy přicházet krásní modrásci – Barevný týden začal tradičně. O velké přestávce jsme se všichni sešli v tělocvičně, navzájem jsme se prohlédli, posmáli tomu, co kdo vymyslel (paruky, ručník ve vlasech, plyšáci, župany, pyžama, oblečení rodičů, pláštěnky, různá tykadla, brýle, klobouky, ….) a udělali si velkou hromadnou celoškolní fotku. Pak se ještě fotily třídy jako kolektivy, a každá si každý den vymyslela něco nového a speciálního. První den byli naši prvňáci trošku vyjukaní, ale další dny se už přidávali jako ostřílení mazáci.

Ani jsme se nenaděli a už tady byl bílý pátek a tím konec – to už je jako všechno? Ano v nejlepším je přece třeba přestat. A vůbec nám nevadilo, že letošní Barevný týden byl ten nejpropršenější a nejstudenější v celé historii. Tak zase za rok!

Mgr. Terezie Dörrerová

ZŠ Mládí Orlová

 

 

 

 

           


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.5.2019

Zpět na výpis