MŠ Okružní - Maminko, tatínku, pojď si hrát

V úterý 5. 3. 2019, ve třídě „Včeliček“ v Mateřské škole Orlová-Lutyně Okružní 917, se konalo odpoledne plné her s rodiči a jejich dětmi. V mateřské škole se snažíme neustále vymýšlet akce, při níž se zapojí rodiče.  A právě jednou z těchto aktivit je zmiňované odpoledne plné her.

A proč právě hraní? Poněvadž dobře víme, že hry mají pro děti v každém věku význam. Jsou především zábavnou cestou, při níž rozvíjejí své schopnosti, soustředění, sebeovládání nebo umění řešit problémy. Probouzejí v nich zvědavost, touhou po poznání a rozvíjejí kreativní myšlení.

Děti zbožňují hraní s rodiči. Když si společně hrají, přejímají od nich potřebné vzorce chování a vzájemně se více sbližují. Děti potřebují společné zážitky. Společné hraní her patří k nejhodnotnějšímu času, jaký děti zažijí. Děti potřebují společné zážitky a společenské hry jsou nejlepším dárkem. Okamžiky hraní her si lidé pamatují často celý život.

Rodiče si s dětmi společně pohráli, popovídali. Děti ukázaly svým rodičům oblíbené hry. Hrálo se například Člověče, nezlob se!, či pexeso. Na řadu přišly i nové hry jako Pizza, Berušky, Chobotnice, Antarctida apod. Díky těmto hrám děti poznávaly barvy, potraviny, orientovaly se v počtu 1-6, rozvíjely jemnou motoriku, upevňovaly základní pravidla hry a spolupráci.

Odpoledne plné her se velmi vydařilo. Zažili jsme atmosféru plnou pohody, radosti, smíchu a vzájemné blízkosti. Proto patří díky těm, kteří se zúčastnili, a s kolegyní se budeme opět těšit příště.

                                                                                                                             Bc. Veronika Holková, Dis.

                                                                                                                                    4. třída, Včeličky

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.3.2019

Zpět na výpis