ZŠ K. Dvořáčka 1230 - Úspěch našich pěvců

Dětské sbory soutěžily v Domě kultury

 

 

ZŠ K. Dvořáčka za podpory Města Orlové a NIPOS - Artama Praha opět organizovala  XXVII. Krajskou přehlídku dětských pěveckých sborů s postupem do celostátního kola v Domě kultury v Orlové.

 

Dne 27. dubna soutěžily sbory v kategorii I.A a I.B. V tento den zpívalo osm sborů. V pátek 28. dubna přijelo do DK dvanáct  sborových těles, která se utkala v kategorii II.A  a II.B. Všechny sbory do Orlové přivezly celkem 668  zpěváčků z různých koutů našeho kraje. Nejdelší cestu k nám měly dva sbory  z Vrbna pod Pradědem.

 

Zazněly zde písně starých autorů i současná hudba.

 

 

Orlovou reprezentovaly celkem čtyři pěvecké sbory. DPS Sluníčko získal „zlaté pásmo“, DPS Sněženka a DPS Kopretina vyzpívaly „zlatá pásma“ a Mládežnický sbor získal ,,stříbrné pásmo“.

Porota letos mohla do celostátního kola vybrat dva nejlepší sbory.  ,,Zlaté pásmo s postupem do celostátního kola“ v Uničově v kategorii I.B získal DPS Trallala z Českého Těšína a Přípravný sbor Permoník z Karviné v kategorii II.B.

 

Porota letos udělila tři zvláštní ceny. Mgr. Karle Macurové za dramatizaci soutěžního programu, Mgr. Lence Velikovské za citlivý klavírní doprovod a Mgr. Aleši Bínovi za klavírní doprovod.

 

 

    

   

Mgr. Pavla Bjalončíková

 

hlavní organizátor soutěže

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.5.2017

Zpět na výpis