ZŠ Mládí 726 - Na Živé knihovně povolání

Poslední únorový den se naši osmáci účastnili zajímavé akce Živá knihovna povolání ve Světě techniky v Dolní oblasti Vítkovic, která si klade za cíl motivovat zájem dětí o studium technických oborů. Cílem bylo představit žákům perspektivní obory, profese, řemesla a předat jim informace o tom, co práce v jednotlivých povoláních obnáší.

Žáci si mohli vyslechnout zástupce firem z praxe jako např. hutníka, vojáka, hasiče, strojvedoucího, programátora, technologa ve slévárně, montéra ocelových konstrukcí a další, kteří žákům poradili s výběrem střední školy, která je potřeba pro danou profesi. Po celém světě techniky byly rozmístěny stánky firem, kde si žáci mohli pohovořit s pracovníky, kteří konkrétní povolání vykonávají, vzít si propagační materiály a popřípadě se dozvědět o daném oboru více informací. Žáci byli z akce nadšeni a určitě se chtějí zúčastnit i příští rok!

Na akci se také setkali se štábem České televize, která na místě točila reportáž, tak se mohli seznámit i s touto profesí, a večer již vidět výsledek ve vysílání.

 

Mgr. Lucie Walová, výchovná poradkyně

ZŠ Mládí Orlová

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.3.2017

Zpět na výpis