Byli jsme na ME V krasobruslení

Moravskoslezský kraj podpořil Mistrovství Evropy v krasobruslení, které odstartovalo v Ostravě 25. ledna 2017. Jsme rádi, že se zaměstnancům na úseku školství a sportu MěÚ v Orlové, podařilo pro orlovské žáky a pedagogy zajistit, aby se zúčastnili této mimořádné sportovní akce. Díky spolupráci s kanceláří náměstka hejtmana pro školství - Mgr. S. Folwarczného, se podařilo dohodnout vstup zdarma do Ostravar Arény. 

Ve středu vyjely z Orlové do Ostravy 3 autobusy. Celkem 135 žáků 2. stupně orlovských základních škol a jejich pedagogové, se stali účastníky ME. Myslíme, že velmi dobrá zkušenost - důležitý byl pro žáky netradiční vstup do Ostravar Arény - bezpečnostní opatření a dodržení všech pokynů, se kterými byli všichni předem seznámeni, kontrola jednotlivců při vstupu za účasti Policie a ochranné služby. Nejdříve jsme shlédli trénink žen, pozorovali práci novinářů a televizních štábů, přípravu zdravotního zajištění před samotnou soutěží. V průběhu přestávky jsme měli možnost pozorovat úpravu a "opravu" ledové plochy před samotnou soutěží. Ano, vždyť to dělá rolba ... co na tom? My totiž přemýšleli co malé krasobruslařky mají v kyblíku, který drží a čekají ... aha, po ukončení tréninku vjely na led, vytáhli lopatičky a ručně "opravovaly" ty nějvětší šrámy a rýhy.. teprve pak vjely rolby.

Viděli jsme zahájení soutěžě, nástup a představení rozhodčích z 10 zemí, potom následoval krátký program žen a jejich samotné jízdy. Celkem závodilo 34 žen, z toho naše závodnice Michaela Lucie Hanzlíková, ale tu jsme neviděli... Opravdu zážitek ze soutěže zcela jiný než vidíme sestřih v televizi.

Všichni účastníci byli velmi spokojeni, vyslovili  poděkování za "velmi dobrý nápad" vyslat žáky orlovských škol na tuto akci, protože se jednalo opravdu o mimořádný zážitek.   

ME V KRASOBRUSLENÍ

Krátký program ovládla obhájkyně Medveděvová, Hanzlíková postoupila do volných jízd

25. 1. 2017 10:52, autor: ČT sportaktualizováno 25. 1. 2017 16:07

Ostrava – O skvělé výkony hned na úvod mistrovství Evropy se postaraly ženské krasobruslařky v krátkém programu. Z prvního místa do volných jízd míří obhájkyně světového i evropského titulu Jevgenija Medveděvová, za kterou skončila Anna Pogorilaja. Vynikající návrat zažila Carolina Kostnerová, která zajela třetí nejlepší krátký program a ve volných jízdách se představí i Češka Michaela Lucie Hanzlíková, která je průběžně patnáctá.

 


Kontrola před vstupem, kdo nedodržel předpisy - vhodil např. pití do popelnice ...Čekáme, kontrolou prošel opravdu každý z násJsme v hale - trénink už probíháVšechno sledujeme To jsme myHm, hezké Kyblíky i rolbyMy všechno pozorujemeNatáčení v hale jsme viděli a slyšeliTomáš Verner - Ambasador soutěžeVidíme jak čekají na výsledkyRozbruslení dalších pěti závodnicTady důkaz, že jsme tam byliNaše závodnice M. L. Hanzlíková, ofic. fotoOfic. foto
Datum zveřejnění/aktualizace: 25.1.2017

Zpět na výpis