Společně poznáváme přírodu

Město Orlová získalo nenávratný finanční příspěvek z Fondu malých projektů.

Název projektu: Společně poznáváme přírodu

Kód projektu: CZ/FMP/6c/11/123

Popis projektu: Hlavní aktivitou projektu je vybudování naučné stezky ve městě Orlová. V rámci projektu bude pořízeno 12 informačních tabulí. (1. etapy naučné stezky) na kterých budou uvedeny texty a fotografie k danému tématu s přihlédnutím na její umístění. Informační tabule budou obsahovat informace o přírodních a historických zajímavostech města. Mezi témata patří například: "Něco málo o Krajčoku, Co les přináší člověku, Ptáci v lese, Historie lesů, Hosté v našich lesích, Savci v lese a další. Na tuto část bude navazovat 2. etapa, která bude končit v zámeckém parku města Orlová. Vybudováním naučné stezky dojde ke zvýšení atraktivnosti kulturního a přírodního dědictví. Zvýšení návštěvnosti města, návázání nových vazeb přeshraničního regionu.

Mezi další aktivity projektu patří příjezd přeshraničního partnera společně se žáky ZŠ Zubrohlavy, kteří budou společně poznávat přírodu prostřednictvím nové naučné stezky za účasti českého ale i slovenského průvodce. Dále je čeká komentovaná prohlídka Zámeckého parku a společný oběd.

Partnerovy projektu bude na webových stránkách vytvořen nový modul, který bude obsahovat údaje o městě Orlová a nové naučné stezce.

Celkové náklady projektu jsou dle žádosti o dotaci ve výši 13 505 EUR, dotace ve výši 11 479,25 EUR.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.7.2022

Zpět na výpis