INF 38/2023

INF 38/2023
Žádám o poskytnutí těchto informací:
1) posudku dřeva použitého při stavbě revitalizace prostranství v areálu Letního kina.

2) Žádám Vás o zpřístupnění zadání posudku (požadavku na jeho zpracování) ve smyslu bodu č. 1 této žádosti – tj. co žádalo město Orlová v rámci tohoto posudku posoudit, a to včetně informace kdo zadání formuloval a kdo jej schválil. Žádám o zpřístupnění jména a informace o zařazení v úřadě těchto osob.

3) Žádám Vás o informaci, zda předmětem posudku ve smyslu bodu č. 1 této žádosti bylo posouzení:
a) kvalitativní třídy použitého dřeva,
b) poměr použitého bělového a jádrového dřeva
c) kvantifikace rozsahu poškození dřeva dřevokaznými houbami
d) pevnosti nosných prvků konstrukce
e) zda vlastnosti použitého dřeva zaručují bezpečné užívání konstrukce jako celku
f) jaké jsou povrchové vlastnosti dřeva (zejména protismykových vlastností)
g) jaká je míra opotřebení použitého materiálu od data montáže

4) Žádám Vás o zpřístupnění informace,
a) jaké kvalitativní třídy dřeva byly při stavbě revitalizace prostranství v areálu Letního kina použity (s členěním na nosnou část konstrukce a pochozí část a mobiliář).
b) Jaká kvalita dřeva byla požadována v rámci smluvního vztahu (popř. objednávce), kdo posoudil shodu použitého dřeva se smlouvou/popř. objednávkou?
c) Jaký je poměr bělového a jádrového dřeva konstrukce chodníku i jeho pochozích ploch včetně mobiliáře. Kdo tento poměr použitého dřeva posoudil? Pokud Město Orlová tento poměr nezná, jak je to možné?
d) Dále žádám zpřístupnit informaci o kvantifikaci rozsahu poškození dřeva dřevokaznými houbami a jejich vlivu na odolnost konstrukce a pochozích ploch. Pokud tato kvantifikace rozsahu poškození dřeva nebyla provedena, tak z jakého důvodu?
e) Dále žádám zpřístupnit informaci o tom, kdo posoudil pevnost nosných prvků konstrukce, když při stavbě chodníku neexistovala projektová dokumentace a zhotovitel postupoval pouze podle schválené skici.
f) Dále žádám o zpřístupnění informace o protismykových vlastnostech dřeva použitého na pochozí ploše dřevěného chodníku. Byly provedeny zkoušky protismykových vlastností pochozí plochy dřevěného chodníku? Pokud ano, žádám o zpřístupnění odpovídajícího protokolu o provedené zkoušce. Pokud ne, žádám o informaci, proč tak nebylo učiněno a jak může stavebník garantovat bezpečný pohyb osob a zvířat po pochozích plochách stavby.
g) Dále žádám zpřístupnit informaci o opotřebení použitého materiálu (dřeva) od data montáže.
h) Současně žádám zpřístupnit informaci o tom, jaká je předpokládaná životnost materiálu ve specifickém prostředí . revitalizace prostranství v areálu Letního kina. Žádám, aby mi byla současně zpřístupněna informace kdo předpokládanou životnost materiálu odhadl či stanovil.

5) Kolik Město Orlová za vypracování posudku (ve smyslu bodu č. 1 této žádosti) zaplatila



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [112.2KB] 4.4.2023

Datum zveřejnění/aktualizace: 29.3.2023

Zpět na výpis