INF 1/2020

INF 1/2020
ve smyslu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Vás prosím o zpřístupnění informací o tom, jak bylo naloženo s dotací Státního fondu rozvoje bydlení, která byla městu Orlová přidělena dle nařízení vlády č. 481/2000 Sb.
My Nájemní bytové družstvo Vítkov (dále NBDV) jsme ve sdružení s městem Vítkov v rámci vybudování bytových domů ve Vítkově, Opavské ulici, č.p. 32 a 33, které byly kolaudovány v roce 2004. Město Vítkov bylo příjemcem té samé dotace na vybudování uvedených bytových domů na základě smlouvy o poskytnutí dotace. Po úpravě této smlouvy byla dotace městu přiznána a město tím pádem nabylo majetek vybudovaný z této dotace. Bohužel v době výstavby tehdejší vedení města a družstva na budoucí vypořádání majetku nemyslelo (třeba smlouvou o smlouvě budoucí) a městem Vítkov byly v té době dány pouze ústní sliby o převodu majetku na družstvo po skončení podmínek dotace.
Smyslem této žádosti je tedy získat zkušenosti jiných nabyvatelů dotací (měst a obcí) s převodem majetku na družstva vzniklá za účelem výstavby bytových domů dle našeho případu. Konkrétně nás zajímají podmínky, za kterých byl nebo bude převeden majetek měst nabytý výše uvedenou dotací na družstvo vzniklé za účelem vybudování bytových domů. Proto Vás prosím o zpřístupnění smluv týkajících se ev. převodu majetku města na družstvo dle výše uvedeného popisu.

 



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [44.7KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 14.1.2020

Zpět na výpis