STARÁ LEDNIČKA JE VYŠLA DRAHO

HLEDANÝ NAKUPOVAL V ALBERTU
V pátek 1. října ve 20 hodin spatřila hlídka městské policie při kontrole hypermarketu Albert osobu, o které ví z osobní a místní znalosti, že je osobou hledanou Policií ČR. Z taktických důvodů byla na místo přivolána další hlídka strážníků. Kontrola totožnosti ukázala, že se jednalo o občana Orlové (1997) a jeho lustrací na Policii ČR bylo potvrzeno, že se jedná o osobu v pátrání Policie ČR. Během čekání na místě na hlídku Policie ČR se muž pokusil z místa utéct, proto strážníci použili hmaty a chvaty sebeobrany a přiložili mladíkovi služební pouta. Hledaný byl na místě předán hlídce Policie ČR k dalšímu opatření.

ODVOZ NÁBYTKU SE SNADNO PRODRAŽÍ
V sobotu 2. října ve 20:10 hodin bylo při pravidelné kontrole míst, kde dochází k odkládání odpadů mimo vyhrazená místa v rozporu s obecně závaznou vyhláškou města Orlové o nakládání s odpady zjištěno, že opět někdo odložil nábytek ke kontejnerům na směsný odpad v ulici Žofínská v Orlové-Porubě. Městská policie Orlová má na tomto místě umístěnu fotopast. Ze stažených fotek bylo zjištěno, že osobou, která odpad odložila na dané místo, je mladík ve světlých botách a bílé čepici. Prověřováním v místě okolí místa přestupku a pomocí místní a osobní znalosti byl identifikován pachatel, kterým byl občan Orlové (1998). Hlídka ho konfrontovala s pořízeným důkazním materiálem, načež se mladík na místě k jednání doznal a věc byla vyřešena v příkazním řízení pokutou v řádech tisíců korun.

STARÁ LEDNIČKA JE VYŠLA DRAHO
V neděli 3. října zjistila hlídka městské policie, že někdo opět odložil odpad mimo vyhrazená místa v ulici Žofínská v Orlové-Porubě v místech, která monitoruje fotopast. Na snímcích byly zachyceny dvě osoby, které na vozíku přivezly starou ledničku. Po prošetření zjištěných skutečností identifikovali strážníci oba pachatele a přestupek vyřešili na místě pokutou v řádech tisíců korun.

Úvodní foto: Andrea Vargová,
Foto z fotopasti: MěP Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.10.2021

Zpět na výpis