OKRADLI MUŽE A ZAMÍŘILI DO HERNY

Ve čtvrtek 9. září půl hodiny po půlnoci byla hlídka Městské policie Orlová vyslána na ulici U Centrumu v Orlové-Lutyni, kde měl být dle oznámení přepaden a okraden muž. Na místě se od zúčastněných osob podařilo získat popis pachatelů a rovněž se dostavila hlídka Policie ČR. Strážníci pak provedli kontrolu přilehlých heren a okolí. V jedné z heren objevili dva muže, kteří odpovídali popisu pachatelů. V podezřelých mužích byli zjištěni občané z Orlové (1999, 2002), kteří byli na místě předáni Policii ČR k dalšímu šetření.

ZHRZENÝ EXMANŽEL SI NEDÁ POKOJ
V sobotu 11. září v 15:05 hodin byla hlídka Městské policie Orlová vyslána do ulice Václavská v Orlové-Porubě, kde mělo dojít k slovnímu napadení oznamovatelky. Po příjezdu na místo hlídce žena sdělila, že byla slovně napadena svým bývalým manželem, který jí dělá i různé naschvály. Na místě se nacházel i bývalý manžel ženy, ve kterém byl zjištěn občan Orlové (1977). Po zjištění skutečného stavu věci bylo muži hlídkou sděleno, že je kvůli svého jednání důvodně podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a věc bude oznámena příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

BEZOHLEDNOST BEZ HRANIC
V neděli 12. září před třetí hodinou ranní byla hlídka Městské policie Orlová vyslána na ulici Masarykova třída v Orlové-Lutyni, kde v jednom z bytů panelového domu docházelo k rušení nočního klidu hlasitou hudbou. Hlídka kontaktovala uživatele bytu, ve kterém byl zjištěn občan Orlové (1980), a upozornila ho, že se svým jednáním dopouští přestupku proti veřejnému pořádku, protože ruší noční klid. Muž odmítl přestupek vyřešit na místě v příkazním řízení a jeho protiprávní jednání bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení. Při odchodu hlídky z místa začal narušitel nočního klidu oznamovateli vulgárně nadávat, takže se bude zpovídat i z přestupku proti občanskému soužití.

Ilustrační foto                                                                                                     


Datum zveřejnění/aktualizace: 18.9.2021

Zpět na výpis