NEUNESL ROZCHOD, VYHROŽOVAL VZDUCHOVKOU

Ve čtvrtek 26. srpna v 18:30 hodin byla hlídka Městské policie Orlová vyslána na ulici Kpt. Jaroše v Orlové-Lutyni, kde měla oznamovatelka problémy se svým bývalým přítelem, který ji vulgárně nadával, vyhrožoval jí a obtěžoval. Po příjezdu na místo hlídka před vchodem jednoho z panelových domů zastihla uvedeného muže se vzduchovou pušku. Hlídka muže vyzvala k odložení vzduchovky, což učinil. Šlo o občana Orlové (1994), který při zjišťování skutečného stavu věci na místě zákroku začal být vůči strážníkům vulgární a chtěl odejít. Hlídkou byl opakovaně vyzván, aby setrval na místě, na což nereagoval, tudíž se strážníci museli uchýlit k použití zákonných donucovacích prostředků. Orientační zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu měl muž s negativním výsledkem, po vyšetření na přítomnost jiných návykových látek byl výsledek pozitivní. Následně strážníci pušku zabavili a muž podezřelý ze spáchání přestupku proti občanskému soužití se bude zpovídat příslušnému správnímu orgánu.

TEENAGER NADÝCHAL SKORO 2,4 PROMILE
V pátek 27. srpna ve 20:50 hodin prováděla hlídka Městské policie Orlová na ulici Okružní v Orlové- Lutyni poblíž nákupního střediska běžnou hlídkovou činnost, když na chodníku spatřila mladistvého v silně podnapilém stavu. Šlo o občana Orlové (2006), který nebyl schopen samostatné chůze a mluvil nesrozumitelně. Hlídce pouze sdělil, že pil vodku. Orientační zkouška na přítomnost alkoholu v dechu vykázala hodnotu 2,36‰. U mladíka se zhoršovaly rozpoznávací schopnosti a začal usínat. Hlídka přivolala sanitku, která si mladíka převzala k dalším opatřením. Pro podezření ze spáchání trestného činu podání alkoholu dítěti byla na místo přivolána Policie ČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

NEDALI SI ŘÍCT, SKONČILI NA ZÁCHYTCE
V neděli 29. srpna ve čtyři hodiny ráno si hlídka Městské policie Orlová při běžné hlídkové činnosti všimla na ulici Osvobození v Orlové-Lutyni skupiny osob, která byla velmi hlasitá a pomáhala zvedat ze země mladou ženu. Hlídka skupinu chvíli monitorovala, a protože skupina byla i nadále hlučná, strážníci ji upozornili, aby svůj hlasitý projev vzhledem k době nočního klidu ukončila. Na křižovatce mezi ulicemi Osvobození a Masarykova třída zůstala žena s mužem, kteří dále halasili. Hlídka je proto vyzvala k prokázání totožnosti. Občanka z Ostravy (1992) začala být vůči hlídce arogantní a před strážníky odhodila na zem prázdnou krabičku od cigaret, na výzvu, aby krabičku zvedla, reagovala vulgárně a vůbec se přestávala ovládat. Hlídka proto rozhodla o odvozu na záchytku, načež začala mladá žena klást aktivní odpor a strážníci museli použít donucovací prostředky. Žena nadýchala 2,18‰. Do zákroku se vulgárně začal vměšovat i přítomný muž z Orlové (1998) a strážníci ho rovněž museli zpacifikovat. Zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u mladíka vykázala hodnotu 1,7‰. Obě podnapilé osoby byly dopraveny na záchytku k odeznění intoxikace alkoholem a budou se správnímu orgánu zodpovídat ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití.

HLEDANÁ SE PROJÍŽDĚLA NA KOLE
Poslední srpnový den v 9:41 hodin projížděla hlídka Městské policie Orlová po ulici Rydultowské, kde zahlédla ženu jedoucí na kole, která odpovídala popisu osoby hledané Policií ČR. Hlídka ženu zastavila a následná lustrace potvrdila, že žena z Orlové (1982) je celostátně hledaná Policií ČR. Ženu si převzali policisté k dalším úkonům.

Úvodní foto ilustrační


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.9.2021

Zpět na výpis