SPREJERA PROZRADIL ÚTĚK PŘED HLÍDKOU

DÍVČÍ VÁLKU DOŘEŠÍ SPRÁVNÍ ORGÁN
V sobotu 21. srpna v 5 hodin ráno byla Městské policie Orlová vyslána do ulice U Centrumu v Orlové-Lutyni, kde dle oznamovatele mělo před prodejnou potravin docházet k rozepři dvou skupin lidí. Po příjezdu hlídky na místo se před prodejnou nacházela skupina lidí, kteří se mezi sebou hlasitě dohadovali. Strážníci zjistili, že mezi třemi dívkami došlo ke slovní hádce, po které se dvě z aktérek fyzicky napadly. Mladým ženám (1996, 2001 a 1999) strážníci sdělili, že jsou svým jednáním podezřelé ze spáchání přestupku proti občanskému soužití a jejich protiprávní jednání bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

SPREJERA PROZRADIL ÚTĚK PŘED HLÍDKOU
V neděli 22. srpna po půlnoci spatřili městští strážníci při běžné hlídkové činnosti v Orlové-Lutyni v ulici U Centrumu osobu, která se před nimi dala na útěk. Toto podezřelé chování hlídce neuniklo, a proto začala osobu pronásledovat. Po dostižení a kontrole totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o mladíka z Orlové (2004), který jako důvod útěku před hlídkou uváděl, že požil alkoholický nápoj. Přiznal se také k postříkání fasády domu sprejem. Mladík hlídce sdělil místo a označil objekt, který sprejem poškodil. Následnou kontrolou bylo hlídkou zjištěno, že jeden z paneláků v ulici Kpt. Jaroše má na fasádě čerstvě namalováno grafitti. Pro podezření z poškození cizí věci byla na místo přivolána Policie ČR, která si celou věc i s pachatelem převzala k dalšímu šetření.

OPILEC HROZIL STRÁŽNÍKŮM PĚSTÍ
V pondělí 23. srpna v 19:50 hodin strážníci namátkově kontrolovali veřejného prostranství v ulici Rydultowská, kde se často zdržují závadové osoby, narušující veřejný pořádek. Na místě zastihli tři muže, kteří byli zjevně pod vlivem alkoholu. Hlídka tyto muže chvíli monitorovala pro podezření z narušování veřejného pořádku. Po chvíli začal jeden z těchto mužů vulgárně pokřikovat po kolemjdoucích občanech, hlídka jej pak vyzvala k prokázání totožnosti a zjistila, že jde o občana Orlové (1960). Muž byl hlídkou vyzván k orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu v dechu, která u něj vykázala hodnotu 2,49 ‰ alkoholu v dechu. Po této kontrole začal být muž agresivní. Strážníky vulgárně urážel a oháněl se po nich rukou se zaťatou pěstí. Opilý muž si nedal říct a dále narušoval veřejný pořádek, proto hlídka použila donucovací prostředky a muže spoutala. Opilec pak skončil na záchytce. Po návratu se bude za své přestupky zpovídat příslušnému správnímu orgánu.

HLEDANÝ SE NAŠEL V RESTAURACI
V úterý 24. srpna ve 21:05 hodin projížděla hlídka městské policie kolem jedné z restaurací v ulici Slezská v Orlové-Porubě, kde si všimla osoby, o které z místní znalosti ví, že je osobou hledanou Policií ČR. Následná kontrola a lustrace podezřelého potvrdila, že se jedná o občana Orlové (1981), který je celostátně hledanou osobou. Tento muž byl pak předán Policii ČR k dalším úkonům.

Úvodní foto ilustrační


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.9.2021

Zpět na výpis