ZNÁMÉ DVOJCE ZLODĚJŮ VADILA OSTRAHA

OPILEC DOPLATIL NA ODHOZENOU PET LÁHEV
Dne 14. srpna v 21 hodin spatřila hlídka Městské policie Orlová v ulici Masarykova v Orlové-Lutyni muže, který po dopití alkoholu odhodil do trávy PET láhev, čímž znečistil veřejné prostranství. Už z vizuálního pohledu na tohoto muže bylo patrné, že je v silně podnapilém stavu, nekontroluje své chování a hrozí, že bude narušovat veřejný pořádek. Strážníci ho proto vyzvali k prokázání totožnosti. V podnapilém muži zjistili občana Orlové (1957), kterému sdělili, že je podezřelý ze spáchání přestupku, a s ohledem na stav, v němž se díky alkoholu nachází, bude převezen na karvinskou záchytku k vystřízlivění. Po tomto sdělení chtěl muž z místa zákroku odejít, a protože nedbal výzev strážníků, aby setrval na místě, musela hlídka použít donucovací prostředky a služební pouta. Muž skončil na záchytce a jeho přestupky se bude zabývat příslušný správní orgán.

DO AUTA SEDL OPILÝ A SE ZÁKAZEM ŘÍZENÍ
Dne 15. srpna v 1:35 hodin přijala hlídka Městské policie Orlová oznámení, že od jedné z restaurací v ulici 17. listopadu v Orlové-Lutyni odchází host, který je v silně podnapilém stavu a chystá se řídit auto. Po tomto oznámení hlídka ve spolupráci s obsluhou kamerového systému MěP Orlová podezřelého řidiče zastavila v ulici 17. listopadu. Muže, který byl již od pohledu v silně podnapilém stavu, vyzvala hlídka k provedení dechové zkoušky. Na tuto výzvu muž reagoval podrážděně, odmítl  se jí podrobit, přičemž strážníky častoval vulgárními nadávkami. Lustrace osoby ukázala, že jde o občana Orlové (1985), který má platný zákaz řízení. Na místo tak byla přivolána hlídka orlovského obvodního oddělení Policie ČR, která si celou věc i s podezřelým převzala k dalšímu šetření.

ZNÁMÉ DVOJCE ZLODĚJŮ VADILA OSTRAHA
Dne 16. srpna v 10 hodin byla hlídka Městské policie Orlová vyslána do supermarketu v ulici Slezská v Orlové-Porubě, kde dvě osoby slovně napadaly pracovníka ostrahy a svým nevhodným chováním narušovaly chod prodejny. Po příjezdu na místo informovatel oznamovatel hlídku, že jde o osoby, které se často dopouštějí krádeží zboží. Ty, když kolem sebe zaregistrovaly člena ochranky, mu začaly hlasitě nadávat a jejich agresivita se stupňovala, což se nelíbilo ani ostatním zákazníkům. Strážníci zjistili, že se jedná o muže (1978) a ženu (1981) z Orlové, jejichž protiprávním jednáním se bude zabývat příslušný správní orgán.

Ilustrační foto


Datum zveřejnění/aktualizace: 23.8.2021

Zpět na výpis