STRÁŽNÍCI ZADRŽELI MUŽE, KTERÝ DĚTEM NABÍZEL MARIHUANU

Ve čtvrtek 25. listopadu 2021 v 11 hodin byla hlídka Městské policie Orlová vyslána k základní škole Slezská 850 v Orlové-Porubě, kde měl bývalý žák této školy pokřikovat zvenku přes okno na žáky třídy v přízemí:

„Děti mám pro vás něco dobrého na zobnutí, mám pro vás pochoutku.“ Přičemž mával směrem k žákům dvěma pytlíky, tzv. dealeráky, se sušenou rostlinou.

Hlídka už po příjezdu ke škole na místě nikoho nezastihla, ale při kontrole okolí a díky místní znalosti zadržela podezřelého občana Orlové (ročník 2001).

„Mladík byl omezen na osobní svobodě, a když strážníci kontrolovali, zda u sebe nemá zbraň, byly u něj nalezeny mj. i dva sáčky marihuany. Dále hlídka mladíkovi na místě provedla test na omamné látky, který vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR, která si věc převzala k dalším úkonům,“ sdělil velitel strážníků Mgr. Bc. Roman Galia.

„Orlovští policisté si věc převzali a v současné době se specialisté na drogovou problematiku kriminální služby touto záležitostí zabývají,“ potvrdila pro TV Polar mluvčí Policie ČR MSK Zlatuše Viačková.

Odhalený případ distribuce drog školákům považují orlovští strážníci za učebnicový příklad počátku jejich následné závislosti a nástupu na šikmou kriminální plochu. Distributorovi by podle platných paragrafů mohlo za nabízení drog dětem hrozit až 12 let vězení. Strážníci se však obávají, že případ může skončit také jen jako přestupek.

Foto: Městská policie Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.11.2021

Zpět na výpis