FOTOPAST POMOHLA VYŘEŠIT DALŠÍ PŘESTUPEK

V pátek 15. října se během směny podařilo kontaktovat osobu, která letos 10. září znečistila veřejné prostranství tím, že vyndala z kontejneru u garáží na Rajčule odpad a pohodila ho na zem. Prověřováním a prací v terénu byl ztotožněn pachatel. Jednalo se o občana Orlové (1997). Tento byl konfrontován s důkazy z fotopasti a poté vyřešen pokutou příkazem na místě v řádu tisíců korun.

PROBLÉMOVÝ VNUK PONIČIL AUTA
V pondělí 25. října ve 14:50 hodin byla hlídka městské policie vyslána do ulice Lidická v Orlové-Porubě, kde měl dle oznámení problémový vnuk oznamovatele poškodit majetek. Na místě strážníci zjistili, že mladík (občan Orlové, 1994) poškodil dvě auta parkující u domu tak, že na jednom rozbil zadní sklo a u druhého promáčkl přední kapotu. K tomu ještě prokopl dvě plastové nádoby na odpad. Po tomto řádění z místa utekl. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

KRÁDEŽÍ V LIDLU SI PĚKNĚ ZAVAŘIL
Poslední říjnový den po poledni byla hlídka městské policie vyslána do lesoparku za prodejnu Lidl, kde by se měl nacházet pracovník ochranky Lidlu, který tam zadržel zloděje. Na místě hlídka zjistila, že zadržený občan Orlové (1983) v prodejně ukradl dvě láhve alkoholu, které si ukryl pod bundu a z prodejny utekl. Pracovník ochranky ho pronásledoval do lesoparku asi 100 metrů od prodejny, kde jej dostihl a zadržel. Lustrací v rejstříku trestů bylo zjištěno, že se jedná o pachatele trestného činu, jelikož muž byl v posledních třech letech pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost. Na místo byla proto přivolána Policie ČR, která si věc i s pachatelem na místě převzala k dalším úkonům.

Foto: Městská policie Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.11.2021

Zpět na výpis