ZNÁMÁ FIRMA OPĚT ŘÁDILA

V pátek 8. října před 10. hodinou večerní byla hlídka Městské policie Orlová vyslána do ulice B. Němcové v Orlové-Porubě, kde měl na zemi ležet silně podnapilý muž. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že se jedná o známou závadovou osobu (občan Orlové, 1955), která je pravidelným konzumentem alkoholu a po jeho požití se často dopouští protiprávního jednání. Hlídka se pokusila zjistit, zda nemá opilec zdravotní problémy a není v ohrožení života. Na dotaz, proč leží na zemi, muž reagoval vulgárními urážkami strážníků a začal narušovat veřejný pořádek. Orientační zkouška u něj vykázala hodnotu 1,73‰ alkoholu v dechu. Protože nebylo záruky, že muž ve svém jednání nebude pokračovat a jeho agresivita se navíc stupňovala, musela hlídka muže zpacifikovat donucovacími prostředky a služebními pouty. Muž pak putoval na záchytku a ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku se bude zpovídat příslušnému správnímu orgánu.

POD VLIVEM SE VZDÁLENOST ODHADUJE HŮŘ
V sobotu 9. října v 9:24 hodin byla vyslána hlídka městské policie do ulice Masarykova třída v Orlové-Lutyni, kde podle oznamovatele nabourala řidička do zaparkovaného vozidla. Po příjezdu na místo zastihla hlídka na parkovišti ženu, která stála u poškozeného vozidla. Občanka Orlové (1977) hlídce vysvětlila, že před jízdou požila alkohol, pak neodhadla vzdálenost a nabourala do zaparkovaného vozidla. Orientační dechová zkouška vykázala u ženy 2,14 ‰. Pro podezření z trestného činu byla si záležitost i s podezřelou osobou na místě převzala Policie ČR k dalšímu šetření.

PIJOU JAK DUHY A PAK DĚLAJÍ NEPOŘÁDEK
Ve středu 13. října v 16:24 hodin byla hlídka městské policie vyslána do ulice Luční v Orlové-Lutyni, kde došlo dle oznamovatele ke znečištění veřejného prostranství. Po příjezdu na místo se k hlídce přihlásil oznamovatel se sdělením, že jeho pozemek znečistil odpadky muž, který často chodí k sousedovi na návštěvu. Dále sdělil, že jde o lidi, kteří často popíjejí a pak dělají nepořádek. Hlídce popsal osobu, která mu zaneřádila pozemek. Muž odpovídající popisu ležel nedaleko cesty v silně podnapilém stavu. Po kontaktu se strážníky začal být okamžitě agresivní, arogantní a strážníky vulgárně urážel. Agresivita občana Orlové (1955) se dále stupňovala, a jelikož nekontroloval své chování, putoval na záchytku. Po vystřízlivění se bude zpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku příslušnému správnímu orgánu.

Ilustrační foto


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.10.2021

Zpět na výpis