STRÁŽNÍCI ZAJISTILI CHRONICKÉHO ÚTĚKÁŘE

V pondělí 27. září spatřila pěší hlídka strážníků městské policie v ulici Kpt. Jaroše v Orlové-Lutyni mladíka (občana Orlové, 2006), který je umístěn ve výchovném ústavu pro mladistvé a který soustavně z tohoto ústavu utíká. Ověřením na Policii ČR bylo zjištěno, že tento mladík je opět na útěku. Při pokusu o ztotožnění se dal mladík na útěk, proto byly po dostižení tohoto notorického útěkáře použity hmaty a chvaty sebeobrany a následně byl mladík předveden na orlovské obvodní oddělení Policie ČR, kde byl předán službu konajícímu policistovi k dalším úkonům.

VYTLAČILI ZLODĚJI AUTO NA CHODNÍK?
V úterý 28. září v 16:30 hodin byla vyslána hlídka městské policie na parkoviště u letního kina v ulici Osvobození v Orlové-Lutyni, kde čekal majitel vozidla, na které bylo umístěno upozornění pro nepřítomného řidiče, tzv. parkovačka, kdy toto auto stálo na chodníku. Majitel hlídce na místě sdělil, že je to sice jeho auto, ale že on na chodníku nezaparkoval. Dále uvedl, že při příchodu k vozidlu zjistil, že do auta se někdo vloupal a na chodník ho museli vytlačit pachatelé tohoto činu zřejmě při pokusu auto ukrást. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si věc na místě převzala k dalšímu šetření.

ZDROGOVANÝ SYN OBTĚŽOVAL MATKU
V úterý 28. září v 16:45 hodin na nouzovou linku městské policie volala oznamovatelka (občanka Orlové, 1975), která žádala příjezd hlídku do místa svého bydliště v ulici Lidická, kde se měl podle oznámení na u ní na pozemku nacházet její syn, který má vstup na pozemek ženy a jejího přítele zakázán, jelikož je uživatelem drog. Hlídka na místě mladíka ztotožnila (občan Orlové, 1994). Mladík měl dle vysvětlení na místě krom poškození přívodního elektrického kabelu osvětlení k pergole oznamovatelce i vulgárně nadávat. Testem na přítomnost návykových látek bylo zjištěno, že mladík je pod vlivem amfetaminu, metamfetaminu a marihuany. Dále bylo při kontrole na zbraň zjištěno, že mladík má drogy u sebe. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána hlídka Policie ČR, která si věc na místě převzala k dalším úkonům.

Ilustrační foto


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.10.2021

Zpět na výpis