UPOUŠTĚL PÁRU NIČENÍM VSTUPNÍCH DVEŘÍ

V pondělí 20. září v 19:25 hodin byla hlídka Městské policie Orlová vyslána do ulice Masarykova třída v Orlové-Lutyni do nemocnice s poliklinikou Orlová, kde se nacházel agresivní muž, který tam rozbíjel vstupní dveře. Po příjezdu na místo sdělil oznamovatel hlídce, že agresivní muž rozbil skleněnou výplň vstupních dveří v patře budovy a pak odešel z místa pryč. Hlídky ihned pročesaly okolí, avšak s negativním výsledkem. Na místě zjistila hlídka díky zúčastněným osobám totožnost pachatele. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku proti majetku a jeho jednání bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení.   

NA BENZÍNCE VYHROŽOVAL PODŘÍZNUTÍM
V pondělí 20. září v 21:13 hodin byla hlídka Městské policie Orlová vyslána do ulice Na Stuchlíkovci v Orlové-Lutyni k benzínce, kde měl podle oznamovatele zdrogovaný muž vyhrožovat lidem. Po příjezdu na místo oznamovatel sdělil hlídce, že se na benzínce nacházel muž, zjevně pod vlivem drog, který vyhrožoval zákazníkům čerpací stanice podříznutím. Potom muž odešel pryč. Druhá hlídka proto pročesala přilehlou lokalitu a podezřelého muže, který odpovídal udanému popisu, zastihla v ulici Sadová v Orlové-Lutyni. Podezřelý na žádost o prokázání totožnosti nereagoval a z místa chtěl utéct. Strážníci proto museli použít donucovací prostředky. Kontrolou na zbraň byl u muže nalezen otevírací nůž. Šlo o občana Orlové (1994). Orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu u něj byla negativní, test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na metamfetamin a amfetamin. Protože stav muže nezaručoval, že nebude ve svém protiprávním jednání pokračovat, bylo rozhodnuto o umístění do lékařské péče za účelem odeznění akutní intoxikace. Muž je svým jednáním podezřelý ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku a občanskému soužití a jeho protiprávní jednání bude oznámeno příslušnému správnímu orgánu k dořešení.

ZLOSYN JI MÁLEM DOVEDL AŽ K SEBEVRAŽDĚ
Ve středu 22. září ve 21:27 hodin byla hlídka MěP Orlová vyslána do ulice Masarykova třída v Orlové-Lutyni do jednoho z paneláků, kde měla oznamovatelka problémy se svým synem, který je drogově závislý a je neustále pod vlivem alkoholu. Při tomto oznámení stálé službě dále sdělila, že už je z jednání svého syna zoufalá, nebaví ji dále žít a že tímto končí. V telefonu působila zoufale a rezignovaně, pak zavěsila. Hlídka se po tomto oznámení ihned vydala do místa jejího bydliště, kde se před dveřmi nacházel syn oznamovatelky. Ten, jakmile spatřil hlídku, začal být ihned agresivní a rozběhl se proti hlídce, s kterou chtěl zápasit. Za použití donucovacích prostředků byl agresor zpacifikován. Během incidentu se na místo dostavila i druhá hlídka, která se pokusila zkontaktovat s oznamovatelkou, ale ta na klepání a slovní kontakt nereagovala. Strážníci proto pojali důvodné obavy, že by mohl být ohrožen život a zdraví oznamovatelky, a proto museli následně násilně otevřít byt. Po vstupu do bytu byla v obýváku nalezena ležící žena, které ze zápěstí kapala krev. Oznamovatelka si pořezala vnitřní stranu zápěstí žiletkou. Po poskytnutí nezbytné první pomoci byla na místo přivolána záchranka s lékařem a na místo se dostavila také Policie ČR, která si věc na místě převzala. Syn oznamovatelky (občan Orlové, 1975) byl pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška u něj vykázala hodnotu 1,71 ‰. Protože se opilý muž vůbec nekontroloval, skončil na karvinské záchytce. Po návratu se bude zpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku.

Foto: MěP Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.9.2021

Zpět na výpis