FOTOPASTI ODHALILY ČERNÉ SKLÁDKAŘE

KRÁDEŽ AUTA ZA BÍLÉHO DNE
První zářijový den v 13:51 hodin projížděla hlídka městské policie po ulici Slezská v Orlové-Porubě, kde z přilehlého parkoviště vyjelo auto. Jeho řidič nedal hlídce přednost, následně vjel do protisměru a rychle ujížděl pryč. Jelikož byl řidič podezřelý ze spáchání dopravního přestupku, vydala se hlídka za ujíždějícím vozem. Asi po 500 metrech bylo auto zastaveno. Z vozidla vystoupil občan Kunovic (1985) se sdělením, že z parkoviště vyjel rychle a do protisměru, protože se jeho synovi udělalo nevolno a on s ním spěchá do nemocnice. Nabídku na přivolání sanitky odmítl s tím, že to není až tak vážné. Mezitím se na místo dostavil muž se sdělením, že za hlídkou běžel od zmíněného parkoviště a že mu bylo toto auto ukradeno. Poškozený dále sdělil bližší skutečnosti k tomu, jak k odcizení vozidla došlo. V kradeném autě se nacházeli další dva lidé. Pro podezření ze spáchání trestného činu byli podezřelí omezeni na osobní svobodě a byla přivolána Policie ČR, která celou věc i s podezřelými převzala k dalšímu šetření.

DVĚ HLEDANÉ MOUCHY JEDNOU RANOU
Ve čtvrtek 2. září se hlídce městské policie podařilo během směny zadržet dvě osoby, které byly celostátně hledané Policií ČR. Muže z Orlové (2006 a 1987) strážníci předali Policii ČR k dalším úkonům.

FOTOPASTI ODHALILY ČERNÉ SKLÁDKAŘE
V pondělí 6. září kontrolovala hlídka městské policie lokalitu u garáží na Rajčule v Orlové-Porubě, kde si všimla nově založené černé skládky vedle kontejneru na směsný odpad. Kontrola záznamu z fotopasti ukázala, že skládku založil řidič motorového vozidla, který toho dne v brzkých ranních hodinách odpad ke kontejneru přivezl. Na základě záznamu z fotopasti zjistila MěP Orlová pachatele tohoto přestupku. Byl jím občan Orlové (1989), který dostal pokutu.

Stejný případ zaznamenala městská policie o dva dny později. Hlídka opět kontrolovala zmíněnou lokalitu, tentokrát před 21. hodinou, kdy si všimla, že u kontejnerů na komunální odpad je nová černá skládka. I tentokrát ukázal záznam z fotopasti na viníka. A opět šlo o občana Orlové (1963), který vyfasoval pokutu podle zákona o odpadech.

Foto: MěP Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.9.2021

Zpět na výpis