Fotogalerie - BRANNÝ DEN ZÁKLADNÍ ŠKOLY KE STUDÁNCE

9.5.2022

Připravit mládež na situace, které mohou nastat v kterémkoliv životním okamžiku. To si kladl za cíl branný den, který se uskutečnil koncem minulého týdne v areálu základní školy Ke Studánce. Žáci II. stupně tak strávili celý vyučovací den v pohybu na čerstvém vzduchu a učili se nebýt lhostejní ke svému okolí. Podívat se přišly také děti ze sousední školky, s kterou škola dlouhodobě spolupracuje.

Branný den škola zorganizovala ve spolupráci s havířovskou jednotou Československé obce legionářské, zastoupenou předsedou Petrem Kaňou, a s petřvaldskou střelnicí, zastoupenou správcem Marcelem Žurovcem.

Akce byla pojata jako soutěž, ve které žáci poměřovali své schopnosti a dovednosti na 10 různých stanovištích. Na louce u dětského hřiště se nacházela stanoviště střelby ze vzduchových zbraní, ukázka historických zbraní, střelba z luku a laserová střelnice. Na nádvoří školy pak bylo stanoviště armády, kde si mladí vyzkoušeli topografii, chemickou ochranu a první pomoc.

Nechyběli ani hasiči a v prostorách školy probíhala dopravní výchova. „Myslím si, že akce se všem líbila a že byla dobře načasovaná, protože v kontextu mezinárodní situace se teď hodně mluví o branné výchově a o jejím zavedení do škol. A aby naši žáci věděli, o čem by takový předmět měl být, zorganizovali jsme tuto akci. Šlo o premiéru a rádi bychom pokračovali i v dalších letech,“ uvedl učitel a hlavní organizátor akce Petr Thomas.

Výherci dostali odměny, získané ze školního nadačního fondu, v podobě sportovních láhví, batohů, dětského šampusu a sady školních potřeb.




Zpět na výpis