Fotogalerie - V ULICI OSVOBOZENÍ VZRŮSTÁ NOVÁ JAVOROVÁ ALEJ

19.11.2020

Členové Dětského parlamentu Orlová a další  zájemci z řad orlovské veřejnosti zasadili v ulici Osvobození nové javory a jírovce a přispěli tak vlastními silami ke vzniku nové aleje, která ode dneška lemuje chodník vedoucí od Koulovny ke skateparku. V tomto místě bylo za jedno odpoledne vysázeno celkem dvacet nových stromů. 

Po odborné a technické stránce zajišťovala výsadbu místní zahradnická firma Talpa. "V této lokalitě bylo dnes vysázeno osmnáct javorů mléčů a dva jírovce červené. Naším úkolem byla jak příprava výsadby pro veřejnost, která obnáší vykopání jam, navezení substrátu, hnojiva a veškerého pomocného materiálu, tak její odborné dokončení a úklid pracoviště," přiblížil průběh výsadby ředitel firmy Talpa Ing. Lech Rzeszut.

Výsadbu javorové aleje se podařilo zrealizovat díky dotačnímu programu ministerstva životního prostředí na podporu komunitní výsadby listnatých stromů na veřejných prostranstvích. Konkrétně se jedná o dotační výzvu Výsadba stromů vyhlášenou v rámci Národního programu Životní prostředí a financovanou ze Státního fondu životního prostředí.




Zpět na výpis